Huippu-urheilijan uransa päättänyt Matti Heikkinen yllättää: aloittaa urheilukanava Eurosportin maastohiihdon asiantuntijana – "Tavoitteeni on tuoda katsojille lisäarvoa"

Viime kauteen huippu-urheilijan uransa päättänyt maastohiihtäjä Matti Heikkinen aloittaa urheilukanava Eurosportilla maastohiihdon asiantuntijana. Vuoden 2011 maailmanmestari on Eurosportilla ensimmäistä kertaa äänessä Lillehammerin maailmancup-lähetyksissä 7.–8. joulukuuta.

Jo urheilijana Heikkinen tuli tunnetuksi analyyttisesta tavastaan arvioida itseään. Nyt hän pääsee käyttämään vahvuuksiaan muiden suoritusten arviointiin.

– Tavoitteeni on keskittyä suoritusten analysointiin ja tuoda Eurosportin hiihtolähetysten katsojille lisäarvoa 17 vuoden maajoukkuekokemukseni myötä, Heikkinen sanoo.

Heikkinen on asiantuntijana kauden aikana useassa Eurosportin maastohiihtolähetyksessä, mukaan lukien talven päätapahtumassa Tour de Skillä 31.12.–5.1. Alkavalla kaudella ei kilpailla maastohiihdossa arvokisoja.

Urheilukanava Eurosport näyttää viime kausien tapaan kattavasti talvilajien maailmancupit. Sekä perinteisillä tv-kanavilla että nettipalvelussa on luvassa paljon suoria lähetyksiä ja kohokohtia. Kauden aikana Eurosportin kanavilla nähdään yli 1 000 tuntia suoraa talviurheilua.

Eurosportin talvikausi käynnistyi jo lokakuussa, kun Söldenissä laskettiin käyntiin alppihiihdon maailmancup. Tulevana viikonloppuna Levillä käydään naisten ja miesten pujottelukisat . Myös mäkihypyn maailmancup starttaa Puolan Wislassa. Mäkihyppyavauksen tunnelmoi legendaarinen Hannu-Pekka Hänninen.

Eurosportin talvilajien selostustiimi kaudella 2019-2020

Maastohiihto

Selostaja: Juhani Henriksson. Asiantuntijat: Matti Heikkinen ja Riikka Sarasoja-Lilja

Alppihiihto

Selostajat: Petra Olamo, Sami Uotila ja Julius Vauhkonen

Mäkihyppy

Selostajat: Hannu-Pekka Hänninen ja Julius Vauhkonen. Asiantuntija: Jani Klinga

Ampumahiihto

Selostaja: Henry Järvinen. Asiantuntija: Riikka Sarasoja-Lilja

Yhdistetty

Selostaja: Tommy Rundgren

Lumilautailu

Selostajat: Mikko Suursalmi ja Julius Vauhkonen. Asiantuntija: Risto Mattila

Freestylehiihto

Selostaja: Mikko Suursalmi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Matti Heikkinen hiihti mukavan tilin, Krista Pärmäkoski vuoden 2018 parhaiten tienannut suomalaishiihtäjä

Matti Heikkinen paljasti havaintojaan suomalaisesta huippuhiihdosta – ja sen, että on kärsinyt "vieroitusoireista" huippu-urheiluelämän jälkeen