Huippuvireinen Markkanen rikkoi taas 30 pisteen rajan ja johdatti Bullsin vierasvoittoon

NBA-koripalloilija Lauri Markkanen pelaa vahvaa jaksoa Chicago Bullsin miehistössä. Markkanen säkitti 31 pistettä, kun Bulls kukisti lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa Brooklyn Netsin 125–106.

Suomalainen teki jo kolmannessa ottelussa peräkkäin vähintään 30 pistettä, mutta jäi vielä viime kaudella tekemästään yhden ottelun ennätyksestään 33. Koskaan aiemmin hän ei kuitenkaan ollut yltänyt 30 pisteeseen kolmessa NBA-ottelussa peräkkäin.

Markkanen voitti lisäksi 18 levypalloa, jolla hän jäi yhden tammikuussa Brooklyniä vastaan tekemästä ennätyksestään.

–  Hän on fiksu. Hän yrittää ottaa jokaisen levypallon jonka vain voi saada. Hänen aggressiivisuutensa on rohkaisevaa, Boylen sanoi Bullsin Twitter-tilillä.

Vahvavireinen Markkanen upotti neljä seitsemästä kolmen pisteen heittoyrityksestään ja palautti joukkueensa voittokantaan kahden tappion jälkeen. Suomalaiselle tulitukea antoivat etenkin Zach LaVine (26 pistettä), Otto Porter jr. (18) ja Kris Dunn (14). Dunn antoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

–  Mielestäni saimme paljon irti monista pelaajista. Oton tuleminen mukaan muuttaa sitä, miltä näytämme ja miten pelaamme, Boylen arvioi.

Porter toivoo tuovansa monipuolisuutta

Pisteiden lisäksi Bullsin tuore hankinta Porter louhi joukkueelleen neljä levypalloa ja antoi yhden koriin johtaneen syötön. Hän siirtyi aiemmin tällä viikolla Washington Wizardsista Chicagoon, kun toiseen suuntaan matkasivat Bobby Portis ja Jabari Parker.

–  Toivon tuovani joukkueeseen lahjakkuuteni, monipuolisuuteni, vähän kokeneen pelaajan tietämystäni ja voittajan asenteeni, Porter sanoi Chicago Tribunen mukaan.

Pudotuspeleihin Porter ja Markkanen eivät joukkuettaan pysty enää hinaamaan. Bullsille voitto oli vasta kolmas tänä vuonna, ja matka viimeiseen pudotuspelipaikkaan on venynyt jo liian pitkäksi. Bulls on itälohkon sijalla 13. Brooklyn majailee itälohkon kuudennella sijalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.