Huuhkajat oli Italiaa askeleen perässä, mutta tappiota ei voi murehtia pitkään

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue eli Huuhkajat käänsi katseensa hävityn Italia-vierasottelun jälkeen nopeasti Armeniaan.

Niin oli pakkokin tehdä, sillä Suomi kohtaa Armenian vieraissa jo tiistaina illalla. Joukkueella oli sunnuntaina matkapäivä, ja palautumisaika kahden EM-karsintaottelun välillä on lyhyt.

Voitamme Armenian, maalivahti Lukas Hradecky lupasi myöhään lauantaina Udinen pimenneessä illassa. Italia kaatoi Suomen 2–0.

Suomi pystyi pitkään puolustamaan Italian loistopaikat suhteellisen vähiin avausmaalia lukuun ottamatta. Lopussa Suomen pakka hajosi, kun joukkueen oli avattava tappioasemassa pelaamistaan.

Jo seitsemännellä minuutilla tullut avausmaali oli Suomelle iso takaisku, eikä sellaisiin ole huippumaita vastaan varaa. Osuma syntyi, kun Tim Sparv puski pallon suoraan Nicolo Barellalle, joka tykitti sen kimmokkeen kautta maaliin.

Toinen osuma nähtiin ottelun loppupuolella, kun vasta 19-vuotias Moise Kean laukoi loppunumerot.

Kanerva kehui Italiaa

Vierastappio Italiaa vastaan oli odotettu ja ennakkoon päävalmentaja Markku Kanervan miehistön vaikein ottelu alkaneissa karsinnoissa.

–  Si (kyllä), Kanerva vastasi italialaistoimittajan kysymykseen, kohtasiko Suomi lauantaina lohkonsa kovimman vastustajan.

Armenia ei kuulu lohkon suosikkeihin, muttei sekään ole etenkään kotikentällään Suomelle helppo vastustaja.

–  Myös Bosnia ja Hertsegovinalla sekä Kreikalla on sanansa sanottavana – meidän lisäksemme, Kanerva jatkoi vastaustaan.

Italia-tappion Suomi kestää, mutta Armeniaa vastaan olisi syytä tulla voitto tai vähintään tasapeli, jotta Kanervan suojattien karsintaurakka saisi edes kelvollisen alun.

Italiaa vastaan Kanerva peluutti miehistöään poikkeuksellisesti kolmella topparilla ja Italian pitäessä palloa viiden pelaajan puolustuslinjalla.

Normaalisti Suomen ryhmitys on 4–4–2. Maalivahti Lukas Hradecky pohti, että Suomi saattaa palata Jerevanissa tuttuun ryhmitykseen.

–  Eiköhän, eiköhän. Tämä oli varmaan nikkaroitu Italiaa silmällä pitäen. Nyt varmaan lähdemme sillä taktiikalla, joka toimi meille parhaiten syksyllä. En ole tarpeeksi fiksu analysoimaan näitä, Hradecky sanoi viitaten viime syksyn Kansojen liigan otteluihin.

Päätäntävalta on luonnollisesti Kanervalla.

Suomen paikat vähissä

Suomen pelaamisessa oli myös hyviä elementtejä.

Joukkue pystyi puolustamisen lisäksi pallonhallintajaksoihin ja luomaan muutaman puolivaarallisen vastahyökkäyksen. Huippupaikat jäivät yhtä Teemu Pukin tilannetta lukuun ottamatta vähiin.

Italia oli yksinkertaisesti Suomea hieman parempi joukkue, ottelu pysyi sen kontrollissa ja se ansaitsi voittonsa.

Kapteeni Sparv sanoi Italia-kamppailun alla, että tuloksen tekeminen vaatii jokaiselta pelaajalta nappisuorituksen. Ihan sellaista ei Udinessa nähty. Uusi mahdollisuus tulee tiistaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.