Huuhkajat taipui Virolle, Karjalaisen osuma jäi laihaksi lohduksi

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen kenraali maaliskuussa alkaviin EM-karsintoihin painui pettymykseksi ja 1–2-tappioksi Virolle. Päävalmentaja Markku Kanerva harmitteli hukattuja maalipaikkoja Qatarin Dohassa pelatun ottelun jälkeen.

–  Lopputulos on iso pettymys. Jalkapallo on maalintekopeli, ja Viro oli meitä tehokkaampi. Positiivista on, että saimme hyviä maalipaikkoja aikaan, mutta tehot jäivät tänään uupumaan, Kanerva sanoi puhelimitse.

Gert Kams laukoi Viron 35. peliminuutilla vapaapotkusta johtoon. Runsaan tunnin pelaamisen jälkeen Henri Anier vei Viron kahden osuman karkumatkalle.

Suomi kavensi 81. minuutilla, kun Lassi Lappalainen antoi syötön maalin eteen ja Rasmus Karjalainen ohjasi pallon verkon perukoille. Osuma oli Karjalaiselle ensimmäinen A-maajoukkueessa.

Kanerva ei ymmärtänyt vapaapotkutuomiota, joka johti ottelun avausosumaan.

–  Vapari tuli käsittämättömästi. Ei siinä ollut kontaktia.

Hämäläinen debytoi maajoukkueessa

Qatarissa Ruotsin ja Viron kohdannut Suomen joukkue oli koottu pääosin Pohjoismaiden sarjoissa pelaavista jalkapalloilijoista. Suomi voitti Ruotsin ja hävisi Virolle.

–  Tarkoitus oli antaa näyttöpaikkoja laajalti, ja se puoli toteutui. Nuoret sopeutuivat joukkueeseen ja antoivat positiivisia näyttöjä. Saimme hyvää oppia ja informaatiota, Kanerva sanoi.

Viroa vastaan esimerkiksi Saku Ylätupa ja vaihdosta kentälle tullut Lassi Lappalainen saavat esityksistään puhtaat paperit.

–  Vaatii tarkempaa analyysia, mutta Lappalainen antoi hyviä signaaleja. Saku (Ylätupa) pääsi tässä toisessa pelissä enemmän esille ja oli ihan pirteä.

Viroa vastaan Nicholas Hämäläinen sai tililleen ensimmäisen A-maaottelunsa.

Kamppailu oli samalla Suomen kenraali maaliskuussa alkaviin EM-karsintoihin. Kokeneesta kaartista Qatarissa olivat mukana esimerkiksi Tim Sparv ja Joona Toivio.

Kanervan mukaan leirin tarkoituksena oli valmistaa joukkuetta EM-karsintoihin ja nähdä tuoreempia kasvoja maajoukkuepaidassa.

Qatarin osuminen maajoukkueen leiripaikaksi keräsi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa myös paljon kritiikkiä maan ihmisoikeustilanteen takia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.