Hylätty maali varjosti Saksan murskavoittoa

Saksa murjoi Englannin jalkapallon MM-kisojen neljännesvälierässä 4-1, mutta saarivaltakunnassa puhutaan varmasti pitkään maalista, jota ei koskaan hyväksytty.

Kenties koko turnauksen puhutuin hetki tuli ensimmäisen puoliajan loppupuolella, kun Frank Lampardin laukaus putosi poikkiputkesta maaliin. Avustava erotuomari ei kuitenkaan nähnyt selkeää osumaa. Englanti oli juuri hetkeä aiemmin kaventanut Matthew Upsonin puskumaalilla 1-2:een.

Maali toi mieleen vuoden 1966 MM-finaalin. Tuolloin Englannin Geoff Hurst teki Länsi-Saksaa vastaan poikkiputken kautta kyseenalaisen osuman, joka hyväksyttiin.

Toisella puoliajalla Lampard laukaisi vapaapotkun poikkiputkeen, mutta sitä lähemmäs Englanti ei enää päässyt. Joukkueen peli hajosi kärsimättömyyteen maalin tappioasemassa.

Müller ratkaisijana

Saksa pelasi etenkin ensimmäisen puolen tunnin ajan loistavaa lyhytsyöttöpeliä. Ensimmäisen osuman se sai kuitenkin maalivahti Manuel Neuerin pitkän avauksen kautta, kun John Terry arvioi kiistellyn kisapallon lentoradan täysin väärin, ja Miroslav Klose kirmasi läpiajoon. Kloselle maali oli miehen 12:s MM-turnauksissa.

Saksan paras pelaaja oli Bayern Münchenin Thomas Müller, joka kirmasi vasemmalta laidalta onnistuneesti syvyyteen. 2-0-maalissa Müller syötti Lukas Podolskille ja teki itse saksalaisten kaksi viimeistä osumaa. Ne syntyivät Englannin erikoistilanteiden jälkeen tulleista vastahyökkäyksistä.

Saksa kohtaa puolivälierissä joko Argentiinan tai Meksikon. Argentiina-ottelussa olisi jälleen ainekset yhteen suurmaiden trilleriin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.