IL: Kirittärien Virpi Hukka otti kantaa pinnallisten katsojien toimintaan: "Jotkut tulevat peleihin katsomaan vain perseitämme"

Kirittärien pesäpalloilijatähti Virpi Hukka harmitteli Iltalehden haastattelussa, etteivät naisurheilijat aina saa ansaitsemaansa arvostusta.

– Välillä kuulee, että jotkut tulevat peleihin katsomaan vain perseitämme. Se on epäkunnioittavaa, tuollaiset kommentit voisi pitää omana tietonaan. Teemme ison työn pesäpallon eteen, ja haluamme tarjota mahdollisimman hyvää peliä. Toivoisin, että keskityttäisiin siihen, Hukka kertoi Iltalehdelle.

Hukka kertoi myös kohtaavansa ennakkoluuloja pesäpalloilijoiden urheilullisuudesta.

– Monet urheilua seuraavat ymmärtävät pesäpalloilijoiden urheilullisuuden, mutta paljon on heitäkin, jotka ovat sitä mieltä, ettei pesiksessä tule edes hiki, Hukka pyörittelee päätään.

Hukka valittiin vuoden pesäpalloilijaksi viime vuonna. Hän on myös naisten Superpesiksen nelinkertainen etenijäkuningatar.

Itä–Länsi-viikonloppuun mennessä Hukka on kerännyt naisten Superpesiksen runkosarjassa jo kymmenen tuodun juoksun etumatkan etenijätilaston kakkoseen, Porin Milla Lindströmiin. Hukka on lyönyt 13 ottelussa 2 kunnaria, kuusi tavallista juoksua ja tuonut 43 juoksua.

Hukka edustaa lauantaina Itä–Länsi-tähdistöottelussa naisten Idän joukkuetta. Kirittäristä myös Mari Mantsinen, Emma Körkkö, Ella Korpela, Siri Eskola ja Eeva Mäki-Maukola ovat mukana joukkueessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.