IL: Suomalaistalli vaatii oikeudessa ex-rallitähti Juha Kankkuselta ja hänen pojaltaan lähes 100 000 euroa – epäselvää on vielä se, kuka on lopulta velkaa kenellekin

Suomalainen kilpa-autoiluyritys ja talli Lehtonen Motorsport Oy (LMS) vaatii laukaalaiselta rallin nelinkertaiselta maailmanmestarilta Juha Kankkuselta sekä tämän pojalta Niko Kankkuselta 89 100 euroa korkoineen.

Iltalehti kertoo, että asiaa käsiteltiin maanantaina ja tiistaina Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa Espoossa. LMS vaatii Kankkusia korvaamaan myös oikeudenkäyntikulut.

Tapauksessa kyse on vuodesta 2017, jolloin Niko Kankkunen ajoi Saksan ADAC-autokilpailusarjaa LMS Racing Teamissa Audi RS2 TCR -merkkisellä autolla. Auto oli Lehtonen Motorsport Oy:n hallinnassa.

Lehtonen Motorsport ja Juha Kankkunen tekivät Niko Kankkusen kaudesta suullisen sopimuksen ajamisen rahoituksen osalta. Suullinen sopimus vastasi keskeisiltä osin tallin allekirjoittamatonta sopimusluonnosta, josta molemmat osapuolet ovat samaa mieltä.

Sopimuksen sisällöstä sen sijaan on paljon erimielisyyksiä.

LMS:n mukaan Kankkusen ja tallin sopimuksessa kauden laskennallinen kokonaishinta oli 95 200 euroa nettona. Tallin mukaan kyseessä oli arvioitu hinta ennen arvonlisäveroa. Kun verot lisätään, sopimusten mukaisten palveluiden arvioitu hinta oli 118 048 euroa.

Tallin kausiselvityksen mukaan todelliset kustannukset olivat 131 920,62 euroa eli kymmenen prosenttia enemmän kuin sopimuksessa oli ennakoitu.

Suomalaisyrityksen mukaan Kankkusen tulisi maksaa myös 49 928,38 euroa sopimukseen kuulumattomia maksuja.

Tallin mukaan Kankkusille ei ole missään vaiheessa luvattu, että kauden kokonaishinta olisi 95 200 euroa. Heille oli ilmoitettu, että lopulliset maksut määräytyvät toteutuneiden kustannusten perusteella.

Kankkuset vaativat, että vaateet hylätään kokonaisuudessaan perusteettomina.

Juha Kankkusen mukaan hän ja LMS ovat sopineet koko kaudesta eli seitsemästä kilpailusta "könttähinnan". Kankkusen mukaan lisätöistä ja -kuluista olisi pitänyt sopia hänen kanssaan etukäteen, eikä ilmoittaa kokonaiskustannusarviota vasta kauden jälkeen.

Kankkunen katsoo, ettei LMS:llä ole saatavia häneltä. Puolustuksen mukaan tilanne on toisin päin eli talli olisi ex-kuskille velkaa.

Kankkunen kertoo tehneensä LMS:lle suorituksia ainakin 200 813 euroa. Puolustuksen mukaan Kankkusen tekemien suoritusten määrä ylittää kantajan esittämien vaatimusten määrän.

Kankkunen on siinä käsityksessä, että hänellä olisi LMS:ltä saatavia 91 600 euron edestä.

Puolustuksen mukaan asiaa ei ylipäätään pitäisi käsitellä Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa Espoossa, koska Juha Kankkunen asuu Monacossa. Jutussa annetaan tuomio 25. kesäkuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Urheilu

JJK:n Joni Vesalainen muistuttaa paikallisotteluun tulevaa yleisöä turvaväleistä Radio Keskisuomalaisen haastattelussa – "Pahimmassa tapauksessa voidaan vaikka peli lopettaa"

MM-rallia ajetaan taas syyskuussa – Kalle Rovanperä starttaa viiden kilpailun pyrähdykseen neljänneltä sijalta

Jyväskyläläinen tekee tänään pesäpallohistoriaa vaikka ei vedäkään pelipaitaa päälle – Seuraava ennätys paukkuu jo elokuussa

Niko Kari koki tyrmäyksen kaksi päivää ennen F3-sarjan avausstarttia – kilpatalli sanoi ajajasopimuksen irti

F1:n MM-sarja alkaa "kuplassa" – lähes kaikki on koronan jäljiltä toisin

Tenniksen hyväntekeväisyysturnaus pidetään perjantaina Hippoksella – JYP-taustaiset pelaajat jälleen mukana

Yleisöltä suljetut jalkapallopelit todistavat fanien merkityksen – Bundesliigan tilastot osoittavat, että yleisö vaikuttaa sekä peliin että tuomareihin

Jyväskylässä tänään kesän suurin urheilutapahtuma – JJK:n ja Vaajakosken maalitykit kertovat, kuinka verkon kauttakin lähetettävässä paikallispelissä käy

Brescia hävisi Interille kovin luvuin – Joronen päästi pallon maaliin kuusi kertaa

Pukilla ja Norwichilla synkkä ilta – Arsenal murjoi sarjajumboa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.