IL: Suomeen adoptoitu jyväskyläläinen fitness-kaunotar Mariam kertoo biologisten vanhempiansa tapaamisesta: "Minut olisi naitettu rikkaalle miehelle, jotta pysyisin hengissä"

Iltalehti kertoi lauantaina bikini fitnessin SM-kisoissa kilpailleen jyväskyläläisen Mariam Sotamaan, 26, tarinan. Sotamaa päätyi Jyväskylään monen mutkan kautta, sillä hänet adoptoitiin vain seitsemänviikkoisena vauvana Sri Lankasta Suomeen. Myöhemmin perhe muutti Kankaanpäästä Jyväsäkylään.

Tänä vuonna Sotamaa matkusti ensimmäistä kertaa Sri Lankaan etsimään biologisia vanhempiaan. Selvisi, että hänen äitinsä oli vammautunut autokolarissa niin vakavasti, että ei pysty nykyisin huolehtimaan edes itsestään. Äiti ei juuri puhunut tapaamisen aikana. Sotamaan biologisesta isästä ei löytynyt mitään tietoa.

Samalla Sotamaalle selvisi, että hänellä oli kolme nuorempaa sisarusta, jotka olivat varttuneet Sri Lankassa. Sisarukset oli sijoitettu teini-ikäisinä eri perheisiin. Heidän lapsuutensa oli ollut hyvin rikkonainen.

– Mietin, että se olisi voinut olla myös minun elämääni, Sotamaa sanoi Iltalehdelle.

Kokemus opetti artikkelin mukaan Sotamaata arvostamaan, kuinka hyvin hänen asiansa ovat Suomessa ja Jyväskylässä. Hän kiitteli, kuinka hyvin asiat ovat kääntyneet adoption jälkeen.

– Anoma-äitini koti on minun taloni olohuoneen kokoinen. Siellä ei ole sähköä tai juoksevaa vettä, Sotamaa kertoi.

Nykyään Sotamaa on melkoinen supernainen: kahden lapsen äiti, kauneusalan yrittäjä, SM-tason fitnessurheilija ja viikonloppuisin juhlatilaisuuksien leipuri. Lisäksi Sotamaa on esiintynyt suosituissa Biisonimafian Youtube-sketseissä ja aikoo hakea ensi keväänä lääketieteelliseen tiedekuntaan opiskelemaan.

Jos Sotamaa olisi jäänyt Sri Lankaan, hänen elämänsä oli muodostunut kovin erilaiseksi.

– Minut olisi naitettu rikkaalle miehelle, josta en edes pidä, jotta pysyisin hengissä, hän arveli Iltalehdelle.

Keskisuomalainen haastatteli Sotamaata vuonna 2009, jolloin hän oli saanut ensimmäisen lapsensa 16-vuotiaana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.