Iran: "Englanti ja Ranska ansaitsivat pudota"

Iranin ulkoministerin mielestä maan vihollisten putoaminen jalkapallon MM-kisoissa ennen aikojaan on oikeutettu tulos niiden kohdeltua Irania kaltoin.

– Se, mitä näemme nykyään kansainvälisellä poliittisella näyttämöllä, on tullut esille myös MM-kisoissa, sanoi ulkoministeri Manouchehr Mottaki Iranin virallisen uutistoimiston IRNA:n mukaan.

– Ne maat, joilla oli avainasema sanktioiden asettamisessa Iranille, kuten Englanti, Yhdysvallat ja Ranska, putosivat kaikki MM-kisoista alkuvaiheessa, hän sanoi.

Yhdysvaltojen tien katkeamista neljännesvälierissä ei voi pitää jättiyllätyksenä, mutta Ranskan jääminen alkulohkoon ja Englannin putoaminen neljännesvälierissä kesyjen esitysten jälkeen olivat suuria pettymyksiä.

Iran ei selviytynyt Etelä-Afrikan MM-kisoihin, mutta jalkapallohullussa maassa kisoja on seurattu tiiviisti. Neljä vuotta sitten joukkue oli mukana Saksan MM-kisoissa ja jäi siellä alkulohkoon. Myös vuonna 1998 Ranskassa Iranin kisat päättyivät alkulohkovaiheeseen, mutta joukkue ehti ottaa makean 2–1-voiton verivihollisestaan Yhdysvalloista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.