Italia kompuroimassa taas jatkoon alkulohkosta

Italian jalkapallomaajoukkue on tottunut pelaamaan alle kykyjensä jalkapallon MM-kisojen alkulohkovaiheessa ja pääsemään silti jatkoon.

Etelä-Afrikassa tulleet kaksi tasapeliä tarkoittavat sitä, että torstaina Slovakiaa vastaan olisi voitettava. Tosin tasapelilläkin hallitseva mestari pääsee jatkoon, jos lohkoykkönen Paraguay päihittää Uuden-Seelannin.

– Kaikki ei ole mennyt hyvin, mutta ei ole mitään syytä nähdä lasia puolityhjänä, valmentaja Marcello Lippi sanoi.

– MM-turnauksemme saattaa alkaa tästä.

Vuonna 1982 Italia meni ensimmäisestä lohkovaiheesta jatkoon kolmella tasapelillä ja juhli päätteeksi mestaruutta. Vuonna 1994 joukkue päätyi kolmen muun maan kanssa neljään pisteeseen, meni kolmantena jatkoon ja aina finaaliin asti.

Italia ei ole kuitenkaan iskukyvyltään sama kuin neljä vuotta sitten. Parhaiten tilannetta kuvaa silloisen maailman parhaan pelaajan Fabio Cannavaron epävarmuus. Luottotoppari on tehnyt pahoja virheitä kahdessa ensimmäisessä pelissä.

– Olemme joukkue, emmekä halua syytellä ketään, Cannavaro hymähti toimittajille.

Italialle olisi tärkeää saada loukkaantumisesta kärsinyt pelintekijä Andrea Pirlo mukaan torstaina. Hyökkäyspelistä on puuttunut paljon luovuutta ilman häntä. Selkäongelmista kärsinyt maalivahti Gianluigi Buffon tuskin pelaa torstaina.Uusi-Seelanti aikoo yllättääSlovakian ainoa mahdollisuus jatkopaikkaan on voitto Italiasta, ja samaan aikaan Paraguayn on kukistettava Uusi-Seelanti. Edellisessä ottelussaan Paraguayta vastaan Slovakia jätti itsestään valjun kuvan. Joukkue laukoi vain kerran kohti maalia.

– Kotimaassa meitä kritisoidaan paljon, keskikenttäpelaaja Vladimir Weiss sanoi.

– Emme ole voittaneet vielä otteluakaan, mutta meillä on edelleen mahdollisuus, joten olemme positiivisin mielin.

Paraguaylle riittää jatkopaikkaan tasapeli Uudesta-Seelannista, joka sai paljon uskoa Italia-tasapelistä. Hyvin pelannut Paraguay on kova testi, mutta Uusi-Seelanti uskoo mahdollisuuksiinsa.

– Töitä pitää tehdä ehkä vielä enemmän kuin Italiaa vastaan, hyökkääjä Chris Killen sanoi.

– Mutta meillä on tarpeeksi sydäntä siihen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.