Italialainen divariseura hävisi 20 maalilla ja lensi ulos sarjasta

Italian kolmanneksi korkeimmalla jalkapallotasolla eli Serie C:ssä pelaava Pro Piacenza on heitetty ulos sarjasta. Ratkaisu tuli maanantaina sen jälkeen, kun Piacenza oli hävinnyt vuorokautta aiemmin vieraissa Cuneolle käsittämättömästi 0–20.

Piacenza aloitti ottelun seitsemällä teini-ikäisellä pelaajalla. Farssimaisia piirteitä saaneen ottelun taustalla oli, että pelaajat ja taustahenkilöt ovat lakkoilleet viime viikkoina palkkarästien takia.

Pohjois-Italiasta tuleva Piacenza oli joutunut luovuttamaan tällä kaudella kolme otteluaan, ja sääntöjen mukaan neljäs luovutus olisi tiennyt automaattista sarjasta sulkemista. Joukkue saapui Cuneo-kamppailuun kahdeksalla pelaajalla, joista yksi oli tosin unohtanut henkilöpaperinsa eikä päässyt kamppailun alkuun mukaan.

Yksi pelaajista oli nimetty joukkueen valmentajaksi. Lisäksi joukkueen fysioterapeutti joutui peliin mukaan, kun yksi pelaajista tuli kramppien takia vaihtoon.

Piacenzan toiminta ei miellyttänyt Italian jalkapallopäättäjiä, jotka määräsivät joukkueen ulos sarjasta ja ottelun lopputulokseksi Cuneon 3–0-voiton. Lisäksi seura sai 20  000 euron sakot.

Italian jalkapalloliiton pomo Gabriele Gravina kuvaili ottelua loukkaukseksi urheilua kohtaan.

Italian Serie C on ammattilaissarja, mutta monet seurat kärsivät talousongelmista. Viime viikolla Matera suljettiin sarjasta, koska joukkue oli luovuttanut tällä kaudella neljä otteluaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.