Italian pääsarjaseura Bologna värväsi Lassi Lappalaisen –  "Siirto menee taloudellisesti HJK:n top7:ään"

Miesten jalkapalloliigan Helsingin Jalkapalloklubi menettää hyökkääjä Lassi Lappalaisen Italian Serie A:ssa pelaavaan Bolognaan. HJK tiedotti siirrosta keskiviikkona ja kertoi saavansa Lappalaisen myynnistä "merkittävän korvauksen".

–  Siirron ajankohta on nyt erinomainen ja taloudellisesti se menee HJK:n seurahistorian top7:ään, urheilujohtoryhmän vetäjä Miika Takkula kertoi seuran nettisivuilla.

Lappalainen kertoi Ylelle, että hän suuntaa Bolognasta loppukaudeksi lainalle Pohjois-Amerikan MLS-liigan Montrealiin.

Lappalainen, 20, debytoi Suomen liigassa jo huhtikuussa 2016. Vuosina 2017 ja 2018 hän pelasi lainalla Rovaniemen Palloseurassa. Täksi kaudeksi Lappalainen palasi HJK:n riveihin.

Lappalainen osui HJK:lle tämän kauden 16 ottelussa kolmesti. Kaikkiaan hänellä on kasassa 15 liigamaalia.

Miesten A-maajoukkueessa Lappalainen esiintyi ensimmäisen kerran tämän vuoden alussa.

Ex-maalikuningas Väyrynen palaa Suomeen

Hyökkääjä Tim Väyrynen palaa ulkomaan jalkapallokentiltä kotimaiseen liigaan. Väyrynen, 26, liittyy HJK:n riveihin.

Väyrynen voitti kaudella 2013 liigan maalikuninkuuden 17 osumallaan. Tuolloin Väyrynen edusti espoolaista Honkaa, ja hänet valittiin tuolloin myös sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Tämän jälkeen Väyrynen suuntasi Saksaan, jossa hän pelasi Borussia Dortmundin kakkosjoukkueessa, Dynamo Dresdenissä ja Hansa Rostockissa. Viimeksi Väyrynen edusti hollantilaista Roda JC:tä.

– Tämä on loistava mahdollisuus minulle ja joukkueelle. Haluan onnistua mahdollisimman hyvin ja auttaa joukkuetta ja sitä kautta tehdä Pukit ja päästä takaisin ulkomaille, Väyrynen kertoi HJK:n nettisivuilla.

Suomen A-maajoukkuepelejä Väyryselle on kertynyt 12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.