Jääkiekon maailmanmestarit villitsivät kymmenet tuhannet ihmiset Helsingin Kaisaniemen puistossa – poliisi kiitteli juhlijoiden rauhallisuutta

Kaisaniemen puistossa maailmanmestaruuden voittaneet Leijona-pelaajat hämmästelivät vuoron perään paikalla olevien ihmisten määrää. Ihmiset villiintyivät täysin, kun Leijona-joukkue nousi lavalle kultajuhlassa. Ihmiset heiluttivat Suomen lippuja ja hurrasivat pelaajille. Helsingin poliisi arvioi ennen iltayhdeksää Twitterissä, että Kaisaniemen puistoon ja Rautatientorille oli kerääntynyt yhteensä noin 50  000 ihmistä.

–  Matkalla tuli kylmiä väreitä, kun ihmiset tööttäilivät ja vilkuttelivat meille. Ihan mahtavaa. Ja kun näki aidan yli, että mikä meininki täällä on ja Suomen liput liehuvat. Jääkiekko on aika uskomaton laji, miten se voi liikuttaa meidän kansaa näin paljon. Tulee etuoikeutettu olo, että voi olla mukana tässä, Harri Pesonen sanoi MTV:n tv-haastatteluissa.

Myös Kaapo Kakko hehkutti fiiliksensä olevan huikea.

–  Kyllä Suomi on aika sekaisin, Kakko sanoi ja hymyili leveästi perään.

Kapteeni Marko Anttila puolestaan sanoi MTV:lle, että nyt Suomessa viimeistään tajuaa, mitä maailmanmestaruus tarkoittaa.

–  Olihan tuo aika uskomaton näky, kun tulimme bussilla ja näimme tuon ihmismeren. Nautitaan.

Anttila sanoi Löikö Mörkö sisään -kappaleen olevan tarttuva ja ihan hauskaa viihdettä pukukopissa, mutta hän korosti maailmanmestaruuden olevan joukkueen yhteissaavutus.

–  Äärimmäisen sitkeä, itseensä uskova, pystyi kasvamaan voittavaksi joukkueeksi, Anttila kuvaili Leijona-joukkuetta.

Leijonien kultajuhlat päättyivät puistossa vähän ennen kymmentä illalla, kertoi Helsingin poliisi Twitterissä.

Poliisi kiitteli yleisöä siitä, että tapahtuma sujui enimmäkseen rauhallisissa merkeissä. Sen aikana kirjattiin viisi sakkoa ja yksi rikosilmoitus. Tapaukset liittyivät poliisin mukaan yleisötapahtumissa kiellettyjen esineiden, esimerkiksi soihtujen, hallussapitoon.

Myös liikenne oli palautunut iltakymmenen tienoilla Helsingin keskustassa normaaliksi, poliisi kertoi.

Presidentti Niinistökin nousi lavalle: Joukkue "isolla J:llä"

Myös presidentti Sauli Niinistö nousi lavalle kultajuhlissa. Niinistö sanoi maailmanmestaruuden voittaneiden Leijona-pelaajien olevan "aika velikultia" ja totesi näiden tehneen suomalaista urheiluhistoriaa.

Niinistö kehui Leijonien olleen joukkue "isolla J:llä".

–  Kyllä me kuulkaa olemme kotikatsomoissa jännittäneet valtavasti. Meillä kävi kotona siinä mielessä harmillisesti, että Aaro uskoo pelin päättyneen ensimmäiseen erään, kun jouduimme hätistämään hänet nukkumaan, mutta Lennu katsoi kaiken loppuun, Niinistö kertoi.

Niinistö viittasi kommentillaan siihen, että Kanada johti finaalipeliä ensimmäisen erän jälkeen.

–  Mutta ei tämä ole pelkkää historiankirjoitusta, olette antaneet meille suomalaisille valtavan paljon. Haluan syvästi omasta ja koko kansan puolesta kiittää teitä.

Lisäksi Niinistö sanoi Leijonien antaneen suomalaisille muun muassa jännitystä, voitontunnetta ja ilonkyyneleitä.

–  Mutta ei pelkästään niitä kokemuksia, vaan myös elämänoppia. Nimittäin eräs kanadalainen asiantuntija kuvasi Venäjä-matsin jälkeen, että joukkueissa oli ero: toiset pelasivat suurella sydämellä ja toiset suurella egolla. Se on iso ero.

Presidentti antoi Leijonille Suomalaisen työn liiton avaimen merkiksi menestyksestä sekä siitä, että jääkiekolla on suuri merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa. Joukkueen kapteeni Marko Anttila otti avaimen vastaan.

–  Olette varmaan huomanneet että (Veli-Matti) Savinainen ehdotti, että Anttilasta tehdään seuraava presidentti. Se ajatus on saanut kannatusta. Minulla kävi hyvä tuuri, ettei tämä kaikki käynyt ennen edellisiä presidentinvaaleja, Niinistö sanoi ja nauroi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.