Jämsäläinen Roni Kytönen juhli Heinolassa enduron EM-kultaa

Roni Kytönen saavutti enduromoottoripyöräilyn Euroopan mestaruuden Heinolassa viikonloppuna.

Kytönen varmisti mestaruuden jo lauantaina ajettuaan overall-luokassa ykköseksi. Kolmen päivän EM-kilpailut jatkuivat sunnuntain loppucrossilla, ja Kytönen oli nopein myös siinä. Kytönen voitti myös alle 23-vuotiaiden E1-luokan mestaruuden.

Mestaruus sinetöityi lauantaina, kun Kytönen nappasi kisasta osakilpailuvoiton. Pahin haastaja, britti Jed Etchelles oli toinen, ja piste-ero venähti ratkaisevasti Kytösen eduksi ennen sunnuntain viimeistä kilpailua. Tuore mestari paransi tahtiaan toisena kisapäivänä, sillä perjantain kilpailussa 19-vuotias Kytönen päristeli toiseksi.

– Ei paljon paremmalta voisi tuntua. Voittoa haettiin tänään, ja se tuli. Kun mestaruuteen tuli mahdollisuus jo toisena päivänä, niin pitihän se ottaa. Varsinkin loppumatkalla tuli otettua hallittuja ja hallitsemattomia riskejä, Kytönen naureskeli lauantaina.

Kytösen mestaruus sai avitusta jo ennen Heinolan viikonloppua. Sarjaa johtanut tshekkikuski Kristof Kouble ei pystynyt osallistumaan loukkaantumisen vuoksi finaalikilpailuihin.

Myös naisten sarjan EM-titteli varmistui lauantaina. Ruotsalainen Hanna Berzelius otti perjantain tapaan täydet osakilpailupisteet ja juhli mestaruutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.