Jämsänkosken Ilves jälleen ongelmissa faniryhmän takia – Palloliitto tutkii viime kotiottelun tapahtumia ja päättää sanktioista

Palloliitto tutkii Jämsänkosken Ilveksen viime kotiottelun tapahtumia. Nelosdivisioonan miesten ottelussa fanikatsomo Herranmetsässä sytytettiin savupatruunoita, mikä on sääntöjen mukaan kiellettyä. Savupatruunat vapauttavat värillistä savua ilmaan häiriten ottelutapahtumia.

Ilveksellä on ensi maanantaihin asti aikaa antaa oma vastineensa tapahtumista Palloliitolle. Tämän jälkeen Palloliiton Keski-Suomen piiri päättää mahdollisista sanktioista. Rangaistus on pienimmillään sakko ja suurimmillaan sarjasta sulkeminen. Ilves on tällä hetkellä sarjassa toisena.

Seuralla ei ole juuri perusteita sanoa vastineessaan mitään puolustuksekseen.

– Sääntöjä on rikottu, ei meillä ole siihen mitään sanomista, sanoo Ilveksen edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Juha Mentu.

Jämsänkosken Ilves aikoo ottaa fanikatsomon vakavaan puhutteluun tämän illan ottelussa FC HUKia vastaan.

– Jotain rangaistusta täytyy seuran puolesta keksiä, sanoo Ilveksen jalkapallojaoston puheenjohtaja Reima Lahtinen.

Lahtinen ei usko, että ongelmia syntyy illan pelissä.

Yksi mahdollinen rangaistus sakon lisäksi voisi olla ottelupaikan siirtäminen. Nykyisellään Ilves pelaa kotiottelunsa Jukka Virtasen kentällä. Siirron tapahtuessa vaihtoehtoinen paikka voisi olla esimerkiksi Oinaala.

– Ottelupaikan siirto ei ainakaan mitään ratkaise, sanoo Lahtinen.

Faniryhmä Herranmetsä on tunnettu näyttävästä kannattajakulttuurista. Kaksi vuotta sitten Ilves sai sakot, kun kannattajat sytyttivät soihtuja samaisessa katsomossa. Paikalla on heiluttu myös esimerkiksi moottorisahan kanssa.

– Viime kausihan sujui taas ilman mitään ongelmia. Onko nyt helle vai mikä sekoittanut nuorten miesten päät, Lahtinen sanoo.

Lahtisen mukaan häiriöt katsomossa sekoittavat muuten hyvin pyörivää seuratoimintaa.

– Fanikulttuuria saa olla, mutta jos se ei mene sääntöjen mukaan, niin ei sitä voi hyväksyä, hän sanoo.

– Ei täällä kunnassa kukaan tätä tunnu ymmärtävän.

Palloliiton Keski-Suomen piirin kilpailupäällikkö Mika Järvinen kommentoi tapausta Jämsän Seudulle.

–Emme ole tässä tilanteessa ensimmäistä kertaa Ilveksen kanssa, joten se tekee tämän tilanteen mutkikkaammaksi. Todennäköisesti sanktio on jotain sakon ja sarjasta sulkemisen väliltä, Järvinen sanoi lehdelle.

Palloliiton tutkinnasta kertoi ensimmäisenä Jämsän Seutu.

 Diureetit - Herranmetsä

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .