JKU:n Hilma Kinnunen juoksi kuudessa tunnissa neljästi; on nyt SM-kulta- ja hopeamitalisti – Kymmenen nuorta keskisuomalaista yleisurheili SM-mitaleille

Yleisurheilun 16- ja 17-vuotiaiden SM-kilpailut Kankaanpäässä sekä 14- ja 15-vuotiaiden vastaavat Lahdessa siunasivat Keski-Suomea kymmenellä mitalilla.

Jyväskylän Kenttäurheilijat repi yhteensä yhdeksän mitalia, joista kaksi oli kultaisia, neljä hopeisia ja kolme pronssisia. Kaipolan Vire vastasi kymmenennestä.

17-vuotiaiden 800 metrillä Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Alisa Virtanen päihitti tiukan mestaruuskamppailun päätteeksi Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Veera Hakomäen. Aikaa kahteen ratakierrokseen meni 2.15,81.

– Painoin viimeisen 200 metriä niin kovaa kuin pääsin, Virtanen sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Reisiluun rasitusmurtuman esiasteesta hiljalleen kuntoutunut Virtanen kokee olevansa nyt nousukunnossa.

– Olen tällä kaudella oppinut näitä taktiikkajuoksuja enemmän, ennen olen vetänyt aina itse. Sen puoleen ihan hyvä kausi ollut, kun olen oppinut uutta.

Kaipolan Vireen Venla Marjanen oli kolmas ajalla 2.19,96.

JKU:n Wilhelmiina Harju ponkaisi 17-vuotiaiden naisten pituushopealle ja saman seuran Eero Helenius juoksi 16-vuotiaissa 800 metrin SM-pronssille.

Myös aitajuoksu oli keskisuomalaisittain piristävä laji, sillä ensin JKU:n Arttu Peltola hyökkäsi 17-vuotiaiden 110 metrin aidoissa pronssille, ja heti perään vuotta nuoremmissa Juho Koivisto saalisti hopeamitalin.

Lahdessa lauantain keskisuomalaissankari oli JKU:n Hilma Kinnunen, joka ensin voitti 14-vuotiaiden tyttöjen 80 metrin aidat puoliltapäivin. Seuraavan viiden tunnin ja yhteensä kolmen 100 metrin juoksupyrähdyksen jälkeen lajin SM-hopeamitalisti.

Myös 14-vuotiaissa pojissa JKU sai uuden SM-hopea-aitajuoksijan, kun Lassi Nalkki kirmasi toiseksi. 14-vuotiaiden poikien pituushyppysarjassa JKU:n Lauri Liljavirta ponnisti 561 ja nappasi SM-pronssia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .