JKU:n juoksijat tykittivät tuplamestaruuden pikaviesteistä

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden pikaviestitykit pääsivät juhlimaan tuplamestaruutta Lahden SM-viesteissä. Ennakkosuosikin viittaa kantaneet naiset nappasivat odotetusti 4x100 metrin kultaa Suomen ennätysajalla. Samalla matkalla todellisesta yllätyspaukusta vastasivat miehet, jotka juoksivat myös hienosti ykköseksi.

Ida Aidanpää, Hanna-Maari Latvala, Minna Laukka ja Emmi Mäkinen latasivat jo alkuerissä oman seurajoukkueiden SE-aikansa historiaan. Aika 44,64 oli lähes sekunnin verran kovempi noteeraus kuin ryhmityksen aiempi huipputulos.

Finaalissa nelikko kirjautti täsmälleen alkueriä vastaavan tuloksen ja leikitteli samalla ylivoimaiseen kultaan. Toiseksi tullut Tampereen Pyrintö jäi JKU:sta yli kaksi sekuntia. Kolmospaikka meni Helsingin Kisa-Veikoille.

Miehissä JKU:n Mikko Mensala, Elmo Lakka, Juho Kaihlajärvi ja Valtteri Ahtamo pinkoivat alkuerissä neljänneksi nopeimman ajan. Joukkue oli lähellä menettää finaalipaikkansa, kun Kaihlajärven ja Ahtamon viimeinen vaihto oli livahtaa pitkäksi.

Loppukilpailussa ongelmat olivat historiaa. Jyväskyläläisten ja Turun Urheiluliiton taisto kullasta huipentui loppusuoralle, jossa Ahtamo kukisti niukasti ankkurikollegansa Lauri Kirkkolan. Seinäjoen Seudun Urheilijat nappasi pronssia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.