JYP ja HIFK palasivat pihapelien tunnelmiin

HIFK:n viimeinen runkosarjan kotiottelu jääkiekon Liigassa tyhjien katsomoiden edessä sujui mollivoittoisesti. Kotijoukkue johti JYPiä toisen erän alun maaleilla 2-0 ja kolmannen jakson puolivälissä vielä 3-2, mutta taipui 3-4-jatkoaikatappioon.

–  Ei ollut helppo peli kummallekaan. Mutta voitto on aina voitto, JYPin vastuuvalmentaja Pekka Tirkkonen myhäili.

Vaivainen piste isännille tiesi sitä, että HIFK pysyi kuudentena. Paljon panosta jäi silti päätöskierrokselle HPK:n kaapattua kolme pistettä Jukurit-ottelusta, sillä nyt Kerho voi vielä suistaa HIFK:n puolivälieräpaikalta ns. säälipleijareihin.

–  Kova peli tiedossa lauantaina, Lukko on ollut tosi kovassa iskussa. Voitolla on paikka kuuden joukossa, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kertoi.

Helsingin yhteenotossa tavalliseen mittelöön verrattuna luistinten terien kirskunta jäätä vasten kuului etäälle kuin ulkokaukalossa. Myös kiekon kumahdukset kaukalon laitaan ja tömähdykset maalivahdin patjoihin, samoin hiilikuitulapojen napsahdukset syöttöjen vastaanotossa erottuivat.

Erikoista oli sekin, että pelaajien viestinnälliset huudahdukset toisilleen kuuluivat poikkeuksellisen hyvin lehdistölle ylälehtereille asti.

–  Oltiin matkalla jossain Hartolan ja Heinolan välillä, kun saatiin tieto, että peli pelataan tyhjille katsomoille. Vähän niin kuin paluu juurille, pihapeleihin, joissa yleisöä ei ollut, JYPin valmentaja Tirkkonen kuvasi.

–  Ehkä ensimmäisessä tilanteessa näkyi, että pelattiin tyhjille katsomoille. Sitten se (peli) kiihtyi siinä, HIFK:n Pikkarainen komppasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.