Jalkapalloliigan mestaruustaisto pysyy kolmen kauppana

Jalkapalloliigan mestaruustaisto pysyy kolmen kauppana päätöskierrokselle asti. SJK, RoPS ja HJK voittivat tämän päivän ottelunsa, mikä piti jokaisen kultahaaveet hengissä. Koko kolmikko varmisti myös pääsynsä mitaleille.

Selvänä mestarisuosikkina pysyy sarjaa johtava SJK, sillä se isännöi päätöskierroksella liigajumbo Jaroa. Pisteen perässä oleva RoPS kohtaa vieraissa FC Lahden, ja kahden pisteen päässä oleva HJK pelaa KuPSia vastaan Kuopiossa.

Tänään SJK kaatoi Turussa Interin avausjakson maaleilla 2–0. Akseli Pelvas laukoi ensimmäisen kauniilla ylänurkkavedolla, ja toisen viimeisteli turkulaiskasvatti Roope Riski.

– Tänään näytimme hyvin, että kun peruspelaaminen on kunnossa, sieltä tulee hienoja suorituksia, SJK-luotsi Simo Valakari kehaisi Ylen tv-haastattelussa.

– Paremmalle hävittiin, ei kahta sanaa siitä, myönsi liigauransa viimeisen kotiottelun pelannut Inter-vahti Magnus Bahne, 36.

Myös RoPS teki tarvittavat maalit jo ennen taukovihellystä 2–1-kotivoitossa KuPSista. Moshtagh Yaghoubin osuma syntyi vapaapotkusta 42. minuutilla ja Mika Mäkitalon puskuosuma pari minuuttia myöhemmin. Yaghoubi myönsi, ettei hänen vaparinsa onnistunut aivan tyylipuhtaasti.

– Mietin, että siellä on uusi veska, joka ei ole pelannut paljon. Oli sijoittunut huonosti eikä nähnyt yhtään mitään. Ajattelin, että kun vetää maalia kohti, niin se riittää, Yaghoubi sanoi ISTV:n haastattelussa.

KuPSin Urho Nissilän 87. minuutin kavennusmaali sysäsi RoPSin tulisille hiilille, mutta kotijoukkueen kantti kesti päätösvihellyykseen asti.

HJK nuhjasi IFK Mariehamnia vastaan ensimmäiset kolme varttia maaleitta. Toisella jaksolla Klubille maalasivat Erfan Zeneli, Ousman Jallow ja Demba Savage kahdesti. Loppulukemat olivat 4–0.

Jaron mahdollisuus langanohut

Jumbo-Jaron mahdollisuudet sarjassa säilymiseen ovat ohuet, mutta joukkue osoitti sitkeytensä tänään. Jamar Dixonin 86. minuutin maali pelasti pietarsaarelaisille 1–1-tasapelin FC Lahtea vastaan.

Jaro tarvitsee säilyäkseen vierasvoiton SJK:sta, ja KTP:n pitää hävitä oma ottelunsa.

Kolmanneksi viimeisenä oleva VPS vapautui suoran putoamisen uhasta, mutta taistelu putoamiskarsintapaikasta jatkuu KTP:n kanssa. Joukkueet pelasivat tänään keskinäisessä kamppailussaan Vaasassa 1–1-tasapelin.

VPS on kotkalaisia pisteen edellä. VPS:n päätöskierroksen vastustaja on IFK Mariehamn, ja KTP kohtaa Ilveksen. Putoamiskarsintaan joutuja saa vastaansa Ykkösessä toiseksi sijoittuneen PK-35:n.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.