Jallow ja Hulkko jäivät alkueriin MM-uintien avausmatkoillaan – "Meni yliyrittämiseksi"

Toinenkaan kilpailupäivä maanantai ei tuonut suomalaisuimareille jatkopaikkoja uinnin MM-kisoissa Etelä-Korean Gwangjussa. Mimosa Jallow jäi alkueriin avausmatkallaan naisten 100 metrin selkäuinnissa ja Ida Hulkko 100 metrin rintauinnissa.

Jallow oli alkuerien 26:s ajalla 1.01,39, kun 16 parasta selviytyi välieriin. Jatkoon pääsi ajalla 1.00,66. Jallowin viime kesänä uima Suomen ennätys on 1.00,28, joten ennätysvauhdillaan hän olisi päässyt välieriin.

–  Oli vähän liikaa latausta, ja se meni yliyrittämiseksi. Sitä se on tällä kaudella ollut, että jos lähtee rennosti, niin ensimmäinen 50 metriä ei ole tarpeeksi kova, Jallow kertoi Uimaliiton tiedotteessa.

Hulkko yllättyi vaisusta ajastaan

Hulkko oli 100 metrin rintauinnissa 19:s ajalla 1.08,34. Viimeisen jatkoon menijän aika oli 1.07,81. Hulkko oli odottanut itseltään ennätystä, 1.08:n alitusta, ja oli yllättynyt nähdessään aikansa.

–  Ärsyttää, kun se tuntui niin hyvältä, mutta eihän tuo vauhti ollut sitä mitä piti. Herkistelemättömänä on tullut kovempaa. On fiilis, että ollaan 1.07:n kunnossa, ja aloituskin oli juuri mitä pitää, Hulkko manasi.

Myös MM-avauspäivänä sunnuntaina suomalaisuimarit karsiutuivat alkuerissä.

Peaty jäi ME:stään

Gwangjun MM-uintien ykköstähden asemasta kisaava Britannian Adam Peaty voitti odotetusti miesten 100 metrin rintauintifinaalin, mutta jäi ajalla 57,14 sunnuntaina uimastaan maailmanennätyksestä 0,26 sekuntia.

Peaty kukisti toiseksi sijoittuneen maanmiehensä James Wilbyn 1,32 sekunnilla.

Naisten 100 metrin perhosuintifinaalin voitti yllättäen Kanadan 19-vuotias Margaret MacNeil ajalla 55,83. Matkalla uransa aikana neljä maailmanmestaruutta voittanut Ruotsin Sarah Sjöström oli toinen ajalla 56,22.

Unkarin Katinka Hosszu pysyi vallan kahvassa naisten 200 metrin sekauinnissa. Neljännen peräkkäisen maailmanmestaruuden voittanut Hosszu päihitti voittoajallaan 2.07,53 toiseksi sijoittuneen Kiinan Ye Shiwenin 1,07 sekunnilla.

Kansainvälinen uimaliitto Fina antoi varoituksen sunnuntaina miesten 400 metrin vapaauinnissa toiseksi sijoittuneelle Australian Mack Hortonille.

Hän protestoi kisan voittaneen Kiinan Sun Yangin dopingtestauksen epäselvyyksiä olemalla nousematta palkintopallille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.