Jallow kauhoi mestariksi, vastatuuli hidasti vauhtia SM-altaassa

Selkäuimarien avuksi viritetyt lippusiimat väpättivät lauantaina tuulessa Leppävaaran maauimalan altaan yllä. Altaanmitan eli 50 metrin matkoilla SM-kisauimarit joutuivat Espoossa vastatuuleen, mikä oli omiaan heikentämään ennätysmahdollisuuksia.

Mimosa Jallow otti silti omansa naisten 50 metrin vapaauinnissa. Hän ui finaalissa mestariksi ajalla 25,82. Tyynemmässä säässä uidussa aamun alkuerässä aika oli neljä sekunnin sadasosaa parempi.

–  Aika hirveä puuska tuli tuohon väliin. Olisi varmaan ollut kovempi aika, jos olisi ollut sama olosuhde kuin aamulla, Jallow sanoi.

Hän ei jossitellut tuulta, sillä SM-kisoissa mitalit ovat tärkeimmät.

– Nyt tuntuu, että vinstan (50 metrin) vaparikin alkaa pikkuhiljaa löytyä. Oli ihan hyvää tekemistä, Jallow kuvasi.

Selkäuinti on Jallowin ykköslaji, mutta 50 metrin vapaauinnissa hän nousi viime vuoden kevään Suomen ennätyksellään vahvaksi tekijäksi. Jallow ui tuolloin Tukholmassa ajan 24,90, jolla pudotti Hanna-Maria Seppälän matkan SE-tilaston ykköspaikalta.

Naisten sekaviestijoukkue tähyää olympiapaikkaan

Kahdentoista parhaan joukkoon yltäminen heinäkuisissa MM-uinneissa takaisi Suomelle paikan Tokion olympiauintien naisten 4x100 metrin sekauintiin. Etelä-Korean MM-kisoissa viestissä uivat Ida Hulkko, Mimosa Jallow, Laura Lahtinen ja Jenna Laukkanen.

Hulkko ui viestissä rintauintia ja Jallow selkää. Perhos- ja vapaauintiosuudet ratkotaan MM-kisadebyyttinsä tekevän 16-vuotiaan Lahtisen ja kokeneen Laukkasen kesken.

–  Minulle vapaauinti on heikoin näistä kaikista lajeista. Mutta otan kaiken vastaan, Laukkanen kertoi Espoon SM-kisoissa.

MM-tusinan lisäksi neljä olympiapaikkaa ratkeaa ajoilla. Pitkällä radalla kovaa aikaa voi yrittää lähinnä ensi kevään EM-kisoissa Budapestissa.

Espoossa Laukkanen testasi satasen perhosuintia lauantaiaamun alkuerissä (1.02,27). Finaalin hän jätti uimatta ja voitti illalla 200 metrin rintauinnin mestaruuden. Hän kukisti Silja Känsäkosken 0,72 sekunnilla.

–  Ihan ok tekemistä, mutta hirveästi joutuu tekemään töitä, että pääsee eteenpäin, Laukkanen kuvasi.

Rintauinnissa 50 ja 100 metrin mestaruudet voittanut Hulkko jätti pitkän matkan uimatta säästääkseen kipeytynyttä vasenta polveaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.