Jari Karinkanta ampumavalmennuksen johtoon

Jari Karinkanta on valittu Ampumaurheiluliiton uudeksi valmennusjohtajaksi. Tehtävää hoitanut Leena Paavolainen siirtyy Olympiakomitean projektiryhmään kehittämään huippu-urheilua. Karinkannalla on valmennuskokemusta muun muassa ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentajana kaudelta 2005–06.

Karinkanta, 44, ei saa pehmeää laskua tehtäväänsä. Ensi vuonna maailmancupeissa ja arvokisoissa ratkotaan nimittäin valtaosa paikoista Lontoon 2012 olympialaisiin.

– Kisoja on ympäri maailmaa, Chilestä Kiinaan. Työtä ja matkustusta on luvassa paljon, marraskuussa valmennuksen johtajana aloittava Karinkanta kuvailee.

Karinkanta aikoo käyttää loppusyksyn ampujiin ja heidän henkilökohtaisiin valmentajiinsa tutustumiseen. Hän aikoo painottaa kotiharjoittelun vahvistamista ja henkistä hyvinvointia tulosten teossa.

– Urheilija on harjoittelussaan melko yksin. Uskon, että minun vahvuuteni on sosiaalisessa osaamisessa ja myötäelämisessä.

Ampumaurheilu on 2000-luvun menestyksekkäin suomalainen kesäurheilulaji. Ampumaurheilijat ovat yltäneet mitalille jokaisessa kolmessa olympiakisassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.