Joensuu vei ensimmäisen pronssiottelun

Kiri hävisi kotikentällään miesten superpesiksen ensimmäisen pronssiottelun lukemin 0–1 (2–2, 1–2). Hippoksella vieraillut Joensuun Maila iski kakkosjaksolla yhden tarvittavan juoksun Kiriä enemmän ja voi kokeilla pronssisten mitalien kaappaamista kotonaan huomenna lauantaina.

Ensimmäinen jakso päättyi tasan 2–2. Kiri aloitti ottelun ryminällä: sisältä aloittaneen Kirin Hannu Kiukkonen kotiutti ensimmäisessä vuoroparissa Kimmo Carlsonin ja Juho Määttälän. Joensuu kuitenkin kavensi tilanteeksi 2–1 toisessa vuoroparissa ja nousi vielä tasoihin viimeisessä.

JoMa meni toisella jaksolla jo 2–0-johtoon eikä viimeisen vuoroparin tasoittavalla Jukka Latvalan lyömä juoksu enää auttanut Kiriä pinteestä.

– Alku oli meiltä vähän huono, mutta saimme kuitenkin pelin haltuun ja noustua takaa. Ulkopelimme oli tarpeeksi hyvää ja keulamme loi hyvin tilanteita, kiteytti JoMan viuhkamies Janne Vuorinen.

Kirin palkitut olivat lukkari Jani Karppanen (1 kärkilyönti/3 yritystä) ja yli puolet joukkueen kolmosvaihdoista nakutellut koppari Joose Kemppainen (4/6).

JoMan terävimmät olivat kaksi juoksua tuonut ykkösvahti Jouni Itävalo (5/6) ja sieppari Mikko Kemppainen (6/7).

Pronssiottelusarja ratkeaa kahdella voitolla. Sarja jatkuu huomenna lauantaina Joensuussa ja tarvittava kolmas ottelu pelataan sunnuntaina niin ikään Joensuussa. Erikoisjärjestelyihin jouduttiin, kun aluksi oli mahdollista, että naisten superpesisfinaali olisi voitu pelata lauantaina Hippoksella.

Kiri sai ensimmäiseen pronssiotteluun helpotusta sairastuvalta, kun maanantain ottelusta pois olleet Perttu Hautala, Jukka Latvala ja Ilkka Ylitalo palaavat kokoonpanoon. Sen sijaan Pasi Rajala oli yhä pois.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.