Jokerit löi Spartakin ennätyspelaajien illassa – pisterohmu Sakari Manninen koki ottelussa kovia

Runkosarjasijansa ja kotiedun KHL-jääkiekkoliigan pudotuspeleihin aiemmin varmistanut Jokerit löi Spartak Moskovan 5–4. Kotijoukkueelle kolmanneksi viimeinen runkosarjapeli kävi valmistautumisesta ensi maanantaina alkavaan Moskovan Dynamo -pudotuspelisarjaan.

–  Tuloksella ei tosiaan ole niin suurta väliä, mutta on tärkeää, että saamme pelimme uomiinsa, Jokerien hyökkääjä Steve Moses kiteytti.

Jokerit johti Spartakia avauserässä kahdesti maalilla. Suuntaus kuitenkin kääntyi pelin puolivälissä, kun Kärppiä kahdella kaudella aiemmin edustanut kanadalaishyökkääjä Ben Maxwell rokotti isäntiä huonosta purusta 2–2-osumalla.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin moskovalaisvieraat ehtivät karata jo 3–2:een. Pian puntit olivat uudelleen vaaterissa, sillä Jesse Joensuu syötti upeasti ylivoimahyökkäyksessä Nicklas Jensenin viimeistelemään 3–3-tasoituksen.

–  Pelin virtaus oli melko ihmeellinen. Mutta lopussa saimme hyvin kuoletettua jäähyjä ja onnistuimme myös hyökkäyspäässä, Moses kuvasi.

Konkarikuuluisuuksia paikalla

Jokerien markkinointirumpu houkutteli peliin entisestä tähtiloistosta kiinnostuneita, sillä paikalla olivat muun muassa Veli-Pekka Ketola, Otakar Janecky, Mika Strömberg ja Petri Varis. Kaikkiaan 11 Jokeri-ennätystä tehnyttä pelaajaa esiteltiin jäällä peliä edeltäneessä juhlaseremoniassa.

Erätauolla konkarisankarit jakoivat nimikirjoituksia, ja jono muodostui hyvinkin sadan metrin mittaiseksi.

–  Oli hienoa nähdä entisiä tähtipelaajia eri ajoilta, aina 1970-luvulta lähtien. Osan pelaajista tunsin, ja joukossa huomioitiin myös muutama nykyinen seuratoverini, Moses kertoi viitaten Tomi Mäkeen, Ryan Zapolskiin ja Mika Niemeen.

Spartak-voittoa 4–3-maalillaan isosti ratkaissut Moses, 29, on itsekin yksi Jokerien ennätysmiehistä. Yhdysvaltalaishyökkääjä takoi neljä kautta sitten Jokereille 60. KHL:n runkosarjaottelussa liigan maaliennätykseksi 36 osumaa.

Alkukaudesta huikeasti parantanut Moses on nyt koonnut 57 pelistä saldon 14+23=37 ja on noussut joukkueen pistepörssin kärkikaartiin.

Ottelussa kovia koki Jokerien maalihai ja pistekakkonen Sakari Manninen.

–  Häntä (Mannista) tikattiin, ja hän valitti pientä päänsärkyä. Emme ottaneet riskiä mahdollisen aivotärähdyksen takia, sen takia hän ei pelannut lopussa enää, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki paljasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.