Jokerit murskasi Slovanin kotonaan 7–1 – KHL-runkosarjaa vielä kierros jäljellä

Jokerit löylytti KHL-jääkiekkoliigan runkosarjan päätöstä edeltäneessä ottelussaan sarjajumbo Slovan Bratislavan 7–1. Jesse Joensuu viimeisteli heti avauserässä kaksi maalia ja oli toisella 20-minuuttisella yltää hattutemppuun.

Uransa toisessa KHL-kamppailussa torjunut 18-vuotias maalivahti Michal Vojvoda venytti kuitenkin patjansa Joensuun laukauksen kiekon tielle.

–  Olisi pitänyt pitää kiekkoa pidempään hallussa. Helppo sanoa jälkeenpäin, Joensuu pohti ratkaisuyritystään.

Slovan peluutti Vojvodaa, kun ykkösvahti Jakub Stepanek kärsi pelikieltoa. Vieraiden penkillä pysyneenä kakkosvahtina Helsingissä nähtiin yhdysvaltalainen Casey Bailey, joka on luonut ammattilaisuransa hyökkääjänä ja pelannut NHL:ääkin Torontossa ja Ottawassa yhteensä 13 ottelun verran.

Neljä sesonkia sitten Bailey viimeisteli taalaliigassa yhden maalin Maple Leafsin sotisovassa Montrealin Carey Pricen taakse. KHL:n Slovanissa hänellä on 44 ottelusta pistesaldo 1+4.

–  Kaikki maalimme olivat tehtyjä maaleja, mutta en halua kommentoida kaveria, joka päästi seitsemän. Ja tiedossa oli myös heidän kakkosvahtinsa, Joensuu taustoitti.

Pelimiehiä katsomossa

Jokereille Slovan-ottelu oli samaa kuin perjantain runkosarjan päätösmittelö Dinamo Minskiä vastaan. Kyseessä on valmistautuminen maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Viimeistely tuntuu sujuvan, samoin puolustuspelaaminen ainakin heikon vastuksen antanutta slovakkisikermää vastaan.

–  Totta kai tähtäin on jo siellä (maanantai). Lisäksi tiedettiin, että Slovan ei erinäisistä syistä ole liikkeellä parhaalla ryhmällään, Joensuu paljasti.

Keskiviikkona pelkästään Jokerien pelaajalistaa silmätessä erottui, että helsinkiläisjoukkue satsasi tulevaan. Pelikuntoisista miehistä peliä 10  027 katsojan lisäksi lehtereiltä seurasivat lepovuoron saaneet John Norman, Nicklas Jensen, Pekka Jormakka ja Sami Lepistö, jotka kaikki kuuluvat joukkueen runkopelaajiin.

–  On hyvä, ettei tarvitse puristaa ihan loppumetreille, Joensuu hymähti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.