Joonas Rinne kiri upeasti pronssille universiadeissa

Saarijärven Pullistusta edustava Joonas Rinne nappasi ensimmäisen suomalaismitalin Napolin universiadien yleisurheilussa. Rinne sijoittui kolmanneksi miesten 1500 metrin juoksussa. Kilpailu oli todellinen kyttäilyjuoksu, sillä voittoon juosseen puolalaisen Michal Rozmysin aika oli vaatimaton 3.53,67. Rinne kiri pronssille mahtavan viimeisen kierroksen ansiosta. Hänen aikansa oli 3.54,02. Toiseksi sijoittui Tsekin Jan Fris, josta Rinne jäi vain seitsemän sadasosaa.

– Juoksu lähti menemään todella rauhallista tahtia, tuli ihan Kalevan Kisojen kirijuoksun flashback mieleen. Vähän jäin peräjoukkoihin, mutta siellä oli yllättävän helppo juosta. Sitten alkoi vähän jännittämään, kun olin pussissa. Siitä pistin takasuoralla ison vaihteen päälle ja sain nopeasti kärjen kiinni. Kovat oli muillakin loppukirit, Rinne kertasi tiedotteessa.

Rinne on 1500 metrin kaksinkertainen Suomen mestari. Hänen tänä kesänä juoksema ennätyksensä on 3.41,38.

Universiadit ovat Kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn alainen monilajinen urheilutapahtuma. Ne järjestetään joka toinen vuosi. Kisoihin voivat osallistua korkea-asteella opiskelevat tai aikaisintaan kisoja edeltäneen kalenterivuoden aikana valmistuneet urheilijat, jotka ovat 17–28-vuotiaita. Napolin universiadit jatkuvat 14. heinäkuuta asti.

Suomen mitalitili aukesi tiistaina, jolloin Timi Vallioniemi tähtäsi hopeaa miesten skeetammunnassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .