Josveis toisen polven voittaja Pelimanni-ajossa

Lankalauantain T75-kierroksen päälähtönä ollut Pelimanni-ajo kulki Polaran poisjäännin jälkeen alusta loppuun Josveisin tahdissa.

Voittajaa ohjastaneella Antti Ojanperällä oli tehtävänä matkan aikana pitää mahdollisimman pitkään Josveisin takana juossut Koskelan Akseli pussissa, ja se onnistui täydellisesti. Näin Josveis jatkoi isänsä Vieskerin menestystä Pelimanni-ajossa, mutta poika on vielä neljä voittoa jäljessä isäänsä tässä kisassa.

–  Josveis oli hyväntuntuinen jo viikolla ja ajattelin, että sillä voi olla hyvä päivä tänään. Sellainen myös oli ja voitto tuli varmaan tyyliin helposti. Hevonen oli hyvä. Kaikki on hevosella kunnossa ja siihen pitää olla tyytyväinen, kun joskus on hevosessa ollut jotain sanomista, Ojanperä totesi.

Kaustisen ravien kuusi ensimmäistä T75-lähtöä kulki kolmen eri ohjastajan tahdissa, kun Mauri Jaara ohjasti ensin voitot omilla valmennettavillaan Rue de Roilla sekä Don Juan Sisulla.

Lauantain jälkeen T75-ajajaliigan kärkeen yhdeksällä voitolla nousi Niko Jokela, sillä seinäjokelainen ajoi ensin selvään voittoon Mia Kjellmanin valmentaman Crossfire Bonfiren ja seuraavassa lähdössä kotiradan treenarin Juha-Matti Paavolan kovaan kuntoon virittämän Feelingin 40 metrin takamatkalta.

Päivän kolmas 75-tuplavoittaja oli Tapio Perttunen, joka ajoi vakuuttavan ykköstilan omalla valmennettavalla Justin Casella. Perttunen jatkoi menestyskulkuaan Jukka-Pekka Kauhasen valmentamalla, koko matkan johtaneella Tapiro Jetillä lämminveristen kovassa mailin pikapyrähdyksessä.

–  Justin Case jaksoi hyvin keulasta ja hevonen on kehittynyt paljon. Tapiro Jetin voitto oli meille pieni yllätys, vaikka hevonen oli treenannut hyvin. JiiPeen (Kauhanen) ainoa ohje oli minulle "aja niin kuin ajat", Perttunen kertoi.

Lauantain T75-rivi palautti oikein veikanneille mukavasti vajaat 5  200 euroa ja myös kuusi sekä viisi oikein veikanneet pääsivät osallisiksi lunastuksista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.