Joulukuun kolmossija vaihtui karsiutumiseen Dresdenin pariviestissä, Mäki kaipasi irtiottokykyä

Ristomatti Hakola ja Joni Mäki juhlivat joulun alla kolmossijaa maastohiihdon maailmancupin pariviestissä Sloveniassa, mutta Saksan Dresdenissä suomalaisilla ei ollut vastaavassa kisassa asiaa kärkikymmenikköön. Vapaalla hiihtotavalla kaikki Suomen parit karsiutuivat finaaleista.

Ykkössijoille hiihtivät duot, joiden toinen jäsen voitti lauantaina henkilökohtaisen sprintin. Naisten voittoon hiihti Ruotsi Linn Svahnin ja Maja Dahlqvistin voimin, ja miesten paras oli Renaud Jayn ja Lucas Chanavat'n Ranska.

Mäki arvioi Hiihtoliiton äänitallenteessa, että alkuerähiihto sai hankalan alun, kun Hakolalta katkesi sauva.

–  Jouduimme siinä takaporukoihin. Radalla oli vaikea ohitella, ja sijoitusten nostaminen kulutti energiaa. Olen pettynyt, että emme hiihtäneet finaaliin, Mäki kertoi.

Mäki koki, että hän hiihtää hyvin perusvauhtia, mutta sprintissä olennainen irtiottokyky puuttuu.

–  Loppusuoralla en pysty ollenkaan haastamaan kavereita, Mäki huolehti.

Hakola ja Mäki olivat erässään kuudensia, Lauri Vuorisen ja Verneri Suhosen pari oli saman erän kahdeksas.

Kärkiparin vaihdot menivät pieleen

Naisten kisassa Suomen ykköspari Krista Pärmäkoski–Katri Lylynperä oli alkuerässään viides, mutta kun toinen erä oli selvästi vauhdikkaampi, jatkopaikka karkasi.

–  Meillä oli hyvä vire koko päivän, ja ilman taktisia virheitä olisimme voineet olla korkeammalla sijalla. Loppukirissä sain muutaman päänahan, mutta se ei riittänyt, Lylynperä kertoi Hiihtoliiton tallenteessa.

Kaksikko harmitteli etenkin huonosti sujuneita vaihtoja, mutta nautti silti kisasta. Pärmäkosken mukaan kilpailumuoto oli mukava, kun hiihtäjän osuus kesti kerrallaan vain minuutin verran.

– Oli kovavauhtista menoa. Tavoitteemme oli, että minä pidän vauhtia, ja Katri irtoaa kirissä. Takasuoralla oli kova tuuli, ja peesissä pääsi helpommalla. Minun vauhtini ei aivan riittänyt viimeisellä kierroksella, kun sprintterit lähtivät lyömään, Pärmäkoski kertoi.

Jasmi Joensuu ja Tiia Olkkonen olivat alkuerässä yhdeksänsiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.