Juhlan jälkeen tilauksessa lepoa – mutta PukkiParty jatkukoon ensi kaudellakin

Teemu Pukin matka englantilaisen kaupungin rakastamaksi mieheksi on ollut pitkä ja vaiheikas. Kotkalaispoika lähti 17-vuotiaana matkalleen jalkapallon kanssa, ja reissun viides ulkomainen pysäkki eli Norwich Englannin länsirannikolla on ollut se palkitsevin.

Loistokausi Englannin toiseksi ylimmällä sarjatasolla eli liigan mestaruussarjassa toi sarjan maalikuninkuuden, parhaan pelaajan palkinnon ja paikan Norwich Cityn uskollisten fanien sydämiin. Sydämiin, jotka ensi kaudella sykkivät jännittäen Cityn pärjäämistä kivikovassa Valioliigassa.

–  Pari päivää juhlittiin, ja mageeta oli. Varsinkin katuparaati. Siinä huomasi, kuinka he elävät Norwich Cityä. Niin paljon ihmisiä, ei meinannut paraatimatka ikinä loppua. Aina vain lisää ihmisiä. Ja melkein jokaisessa pelissäkin stadion täynnä, se on kyllä älyttömän hienoa.

–  Viime torstaina tulin sitten Suomeen perheen kanssa, kotiin Kotkaan. Kausi oli raskas, ja nyt tarvitsee pienen breikin.

Breikin katkaisevat kesäkuun maaottelut. Niiden lisäksi Pukin kesään mahtuu muutakin riemua, muun muassa avioon astuminen ja puolitoistavuotiaan tyttären kanssa kesästä nauttiminen. Ja heinäkuun alusta alkaen sitten armoton valmistautuminen loppukesään eli debyyttiin Valioliigassa.

–  Vaikeampaa varmasti tulee kuin tästä mestaruussarjakaudesta, mutta valmis olen siihen. Olisi tyhmää lähteä Valioliigaan epävarmoin fiiliksin, silloin siitä ei varmasti tule mitään. Luotan, että teen Valioliigassakin maaleja.

Valioliigan otteluohjelman julkistamiseen menee vielä vajaa kuukausi, joten debyytin paikka ja vastus on vielä tietämättä. Yksi hento pyyntö Pukilla kuitenkin olisi.

–  Sinänsä ei mitään toivetta, mutta suvussa on Liverpool-faneja. Itse en ole, mutta kun kohtaamme Liverpoolin, se kokemus on varmasti sukulaisille iso, kun tulevat katsomaan.

Epäröinnistä se alkoi

-

29 liigamaalin vuosi

Jalkapallobisneksen kiemuroista ei tietenkään aina tiedä, mutta Norwichista ei kotkalaiskiertolainen nyt halua pois. Paikasta, johon ei nyt niin hirveästi viime kesänä hinkunut tulla.

–  Soittivat minulle ja aluksi olin vähän että ei, Norwich ja tuo sarja ei ole ihan minulle, Pukki myhäilee muistellessaan alkumetrejä kohti Itä-Angliaa.

Kaikki muuttui syksyllä ja sen edetessä, Norwichin löytäessä voittajan itsestään ja Pukin villiintyessä lopulta 29 liigamaaliin. Sopeutuminen kävi lopulta helposti, mutta onhan uusiin kuvioihin sujahtamisesta kokemustakin. Hyvää sellaista.

–  Kaikki missä olen ollut on valmistanut minua tähän. Mutta sama jätkä tässä kuitenkin on, ei tämä (erityishehkutus) ole minua mitenkään muuttanut, Pukki miettii.

–  Jokainen pysäkki on ollut hyödyllinen. Vaikka on ollut vaikeitakin aikoja, niin silti kaikkialla on tullut kehitystä, hän jatkaa filosofointiaan.

Yksi pysäkeistä oli Gelsenkirchen ja sen ylpeys Schalke. Pukkia, 29, naurattaa muistelma 21-vuotiaasta itsestään saksalaiskaupungissa, pelaamassa pleikkaa ja mutustamassa pizzaa aina joskus.

–  Aikuistunut? Varmastikin, ainakin tuosta kahdeksan vuoden takaisesta. On tässä ihan eri kaveri kuin silloin, ja se on hyvä niin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.