Junnila pomppasi karsinnasta naisten EM-finaaliin Ruotsissa

Korkeushyppääjä Ella Junnila on varmistanut paikkansa naisten finaaliin yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsissa. Junnila ylitti karsinnassa 178 senttiä.

Karsintarajaksi oli asetettu 189, mutta kaikille finaaliin yltäneille 12 hyppääjälle riitti jatkopaikkaan karsintatulos 178. Karsinta hypättiin Ruotsin Gävlessä hyvin sateisessa säässä.

–  Olin hyvin valmistautunut vesisateeseen, mutta sitähän se tarkoitti, että ensimmäisen kerran kun tuli märälle patjalle, oli märkä koko ajan, Junnila sanoi tiedotteessa.

–  Tuo rata on minulle vähän pehmeä. Siksi nuo hypyt olivat sellaisia voima- ja tahtohyppyjä, lyhyellä vauhdilla hypännyt Junnila jatkoi.

Suomen toinen kilpailija Elina Kakko jäi karsinnassa ilman tulosta. Junnila on hypännyt tällä kaudella Suomen ennätykseksi 195, jolla hän on alle 23-vuotiaiden EM-tilastossa toisena.

Korkeuden finaali hypätään Gävlessä huomenna.

Moukarinheittäjä Tervo kuudes

Krista Tervo joutui pettymään moukarissa yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsin Gävlessä. Tervo heitti perjantain finaalissa 63,82 ja jäi kuudenneksi.

–  Rehellisesti sanoen olen todella pettynyt, eikä sitä voi mitenkään pehmentää, Tervo sanoi tiedotteessa.

Tervon paras tulos syntyi viimeisellä heittokierroksella. Hän heitti kisassa neljästi yli 63 metriä.

Kesäkuussa Jyväskylässä Tervo moukaroi naisten uudeksi Suomen ennätykseksi 70,18.

–  Tekeminen ei ollut ollenkaan rentoa. Yritys meni yli, vaikka yritin heittää rennosti. Heitoissa oli koko ajan juttuja, jotka söivät metrejä, mutta kyllä se vielä joskus onnistuu. Kisailemalla se sieltä tulee, Tervo totesi.

Toinen moukarin suomalaisfinalisti Kiira Väänänen oli EM-finaalin yhdeksäs tuloksella 62,07. Kisan voitti venäläinen Sofiya Palkina tuloksella 71,08.

Kemppinen iloitsi kuutossijasta

Toinen suomalaisurheilija puolestaan pulppusi riemua kuudennen sijan jälkeen. Hän oli Lotta Kemppiselle, joka pinkoi 100 metrin finaalin aikaan 11,59.

–  Kuudes sija näiden kovien juoksijoiden joukossa lämmittää. Olin koko ajan siinä kärjen tuntumassa, Kemppinen iloitsi.

EM-kultaa vei Puolan Ewa Swoboda kauden parhaallaan 11,15. Kemppinen jäi tasaisessa finaalissa 0,14 sekuntia mitalista.

Kemppinen aikoo kesän kuluessa kokeilla myös 200 metriä.

–  Seuraava kunnon tavoite on Kalevan kisoissa, joissa juoksen ainakin 100 metriä, Kemppinen kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.