Juuse Saros torjui kauden toisella nollapelillään Predatorsin voittoon

Juuse Saros torjui kauden toisen nollapelin, kun hänen joukkueensa Nashville Predators nujersi Philadelphia Flyersin 4–0 kotikaukalossaan. Saroksen NHL-uran kuudes nollapeli heltisi 32 torjunnalla.

–  Kun joukkue edessä pelaa hyvin, sitä pääsee itsekin vauhtiin. Tietenkin minulla oli hiukan onneakin tänään. Kiekko osui tolppaan muutaman kerran, Saros sanoi NHL:n nettisivuilla.

Saros, 23, pelasi edellisen ottelunsa 17. joulukuuta. Pekka Rinteen kakkosvahti on tällä kaudella pelannut 16 ottelua ja neljättä kautta jatkuvalla NHL-urallaan 63 peliä.

–  Tunsin oloni hyväksi. Olen harjoitellut hyvin, ja tänään kiekkoja tuli paljon. Me pelasimme aika hyvää puolustuspeliä, mikä sekin auttoi, Saros sanoi.

Neljännen peräkkäisen ottelun hävinneen Flyersin päävalmentaja Scott Gordon harmitteli joukkueensa puolustusvirheitä ja menetettyjä maalipaikkoja.

–  Claude Giroux osui tolppaan, Wayne Simmonds oli yksin maalin edessä kiekon kanssa. Saros pelasi hienon pelin, Gordon sanoi.

Rask torjui 36 kertaa

Maalivahti Tuukka Rask pysäytti 36 laukausta, kun Boston Bruins voitti Notre Damen yliopiston jalkapallokentällä pelatussa ulkoilmaottelussa Chicago Blackhawksin 4–2. Talviklassikkona markkinoitava peli houkutti katsomoon runsaat 76  000 katsojaa. Tätä suurempi yleisömäärä NHL-ottelussa on kirjattu vain kerran, vuoden 2014 ulkoilmaottelussa Michagan Stadiumilla, jonne tungeksi reilut 105 000 katsojaa.

Paikalla oli entisaikojen suuruuksia molemmista joukkueista. Ray Bourque, Johnny Bucyk ja Cam Neely edustivat Bostonia, Tony Esposito, Denis Savard ja Bobby Hull Chicagoa.

–  Yksi hienoimmista hetkistä oli kävellä pukukoppikäytävää siihen kohtaan, josta avautuu näkymä yleisöön ja kaukaloon. Yksiäkään kasvoja ei voinut erottaa, niitä oli niin paljon, Bostonin Brad Marchand ihasteli.

Ottelun päätyttyä Marchand asettui selälleen kentälle ja teki jäähän lumienkelin.

– Ottelun loppupuolella aloin tajuta, että kohta tämä loppuu. Halusin vain pysyä jäällä ja nauttia, Marchand selvitti.