JyPK kohtaa Pallokissat tärkeässä ottelussa yläloppusarjaan pääsyä ajatellen 

Naisten jalkapalloliiga jatkuu tänään pariviikkoisen maaottelutauon jälkeen. JyPK kohtaa Harjulla kuopiolaisen Pallokissat, jolle se ensimmäisellä ottelukierroksella vieraissa hävisi lukemin 2-1. 

JyPK:lle illan ottelu on sarjataulukkoon peilaten erittäin tärkeä kamppailu. Pallokissat on viisi pistettä JyPK:n edellä, viimeisellä ylempään loppusarjaan oikeuttavalla paikalla. Naisten Liiga pelataan systeemillä, jossa käynnissä olevan toisen ottelukierroksen jälkeen kuusi parasta etenevät yläloppusarjaan ja loput neljä alaloppusarjaan. 

Takana olevan 11 ensimmäisen liigaottelun antiin JyPK nousijajoukkueena lienee tyytyväinen. Alkuvaikeudet, viisi perättäistä tappiota, saivat joukkueen itseluottamuksen jo koetukselle. Ennen taukoa JyPK kuitenkin keräsi pisteitä viidessä ottelussaan kuudesta. 

-Ehkä meillä ei ollut alussa riittävästi luottamusta omaan tekemiseen. Nyt tiedämme, että voimme kuitenkin sarjassa haastaa kenet tahansa. Taktisesti suurin muutos on, että olemme välillä uskaltaneet prässätä korkeammalta ja siten rikkoneet vastustajan peliä, JyPK-kapteeni Laura Kattelus kertoo.

Sarjassa säilymisen tavoitteeksi ennen kautta asettaneelle joukkueelle myös pääsy yläloppusarjaan vaikuttaa nyt aidosti mahdolliselta.

-Kyllä päätavoite on edelleen, ettei loppukaudesta tarvitse pelätä sarjapaikan puolesta. Mutta kuuden parhaan joukkoon ja yläloppusarjaan yltäminen on täyttä realismia myös, uskoo Kattelus.

JyPK:lle illan vastus, Pallokissat, on tuttu. Joukkueiden ensimmäisessä liigakohtaamisessa tuli niukka tappio, mutta ennen kautta harjoituspeleissä kuopiolaiset kaatuivat kaksi kertaa.

-Varmasti todella tasainen peli tulossa. Pallokissat prässää lujaa ja on hyökkäysvoimainen joukkue. Mutta tämä on juuri yksi niistä otteluista, joista kolme pistettä on otettavissa, ja täytyykin ottaa, mikäli yläloppusarjaan haluamme, Kattelus pohtii.

Tänään pelattavien naisten liigaottelujen alkamisajat saattavat hämmentää. Harjun lauantaisessa kesäillassa, kuten muillakin paikkakunnilla, ottelu vihelletään käyntiin kello 19.17, Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .