JyPK valmistautuu toiseen liigakauteensa – "Porukka on valmiimpi ja itseluottamus korkeampi kuin vuosi sitten"

Naisten Liiga käynnistyy JyPK:n osalta 24. maaliskuuta.

Jyväskylän Pallokerho valmistautuu kovaa vauhtia maaliskuun lopulla käynnistävään naisten jalkapalloliigan kauteen. Lauantaina JyPK hurjasteli harjoitusottelussa Vehkahallissa tutun vastustajan, Kuopion Pallokissojen kustannuksella, 6-1 voittoon.

Kuopiolaisia vastaan sekä Heidi Toukola että Henna Honkanen iskivät hattutempun. Molemmat naiset pelasivat jo viime kesänä JyPK:ssa, mutta ovat aiemmin liigaurallaan edustaneet juuri Pallokissoja.

Ennen lauantain voittoa JyPK oli mitellyt kolme harjoitusottelua, joissa se hävisi Tampereen Ilvekselle sekä pelasi tasan Oulun ONS:n ja Pallokissojen kanssa.

– Olen todella tyytyväinen siihen, miten treenipeleissä ollaan pystytty toteuttamaan ja kehittämään niitä teemoja, joita on ollut tarkoituskin. Pelillisesti ollaan ihan aikataulussa nyt, kun kauden alkuun on viisi viikkoa, JyPK:n päävalmentajana kolmatta kautta jatkava Jukka Västinen tuumii.

Itseluottamus eri tasoa

Viime kesäksi naisten pääsarjaan noussut JyPK sijoittui ensimmäisellä liigakaudellaan seitsemänneksi. Myös ylempään loppusarjaan yltäminen oli lähellä, mutta sen mahdollisuuden pilasi surkea kauden alku. Nyt JyPK pääsee lähtemään kauteen aivan eri lähtökohdista, sillä korkein sarjataso on valtaosalle kokoonpanosta tuttu.

– Nyt ei ole montaa liigadebytanttia. Se on selvää, että meillä on liigatasolle valmiimpi porukka, jonka itseluottamus on eri tasoa kuin vuosi sitten, Västinen näkee.

Kokoonpanon eheyteen auttaa se, että kesken viime kauden Jyväskylään saapuneet makedonialainen Gentjana Rochi ja albanialainen Lavdije Begolli ovat molemmat nyt olleet JyPK:n mukana harjoitusotteluista lähtien. Kärkipelaaja Rochi oli viime kesänä liigan maalipörssissä toinen, vaikkei siis pelannut Suomessa kokonaista kautta. Keskikentällä raatava Begolli iski runkosarjassa kuusi maalia, ja alemmassa loppusarjassa kaksi lisää.

Tällä hetkellä molemmat ulkomaalaisvahvistukset ovat kuitenkin loukkaantuneiden kirjoissa.

– Kummallakin on alaraajavamma ja ovat muutaman viikon sivussa. Ei pitäisi kuitenkaan mitään vakavampaa olla, Västinen kertoo.

– Muutamia pelaajia tarvitsemme vielä. Rinki on tällä hetkellä niin kapea, että sillä ei koko kautta pysty läpi viemään, Västinen jatkaa.

Suurimmat muutokset puolustuslinjassa

Suurimmat muutokset viime kauteen verrattuna on nähty puolustuslinjassa. Viime kauden JyPK-kapteeni Laura Kattelus siirtyi TPS:n väreihin. Korvaajaksi saapui Pallokissoista nuorten maajoukkupelejäkin pelannut, viidennen liigakautensa aloittava toppari, Jasmin Miettinen.

– Miettisen otteisiin olen ehdottomasti tyytyväinen. Lisäksi Marika Ritvasta on suunniteltu pakin tontille. Puolustuslinja ei ole viime kaudesta ainakaan heikentynyt, uskoo Västinen.

JyPK:n maalinsuulla jatkaa kuudennen liigakautensa aloittava Pauliina Tähtinen, joka pelasi viime syksynä loppukauden ajan Vantaalla PK-35:n väreissä. PK-35:n kanssa Tähtinen saavutti kotimaan liigassa hopeaa, ja pääsi myös pelaamaan Mestarien Liigan karsintaturnauksessa.

Västinen kertoo, että tarkoituksena on pelata vielä kolme kovaa treenipeliä, Tampereella Ilvestä, Espoossa Honkaa ja Oulussa ONS:ia vastaan, ennen kuin sarjakausi alkaa. JyPK:n kauden ensimmäinen liigapeli pelataan Oulussa 24. maaliskuuta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .