JyPKille raju pettymys sarja-avauksessa – komea kiri valui viime minuuteilla hukkaan

Jyväskylän Pallokerho joutui tunnustamaan Kuopion Palloseuran paremmakseen pääsiäislauantaina Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa pelatussa jalkapallon Naisten Liigan avauksessaan.

JyPK tasoitti toisella puoliajalla vielä KuPSin kahden maalin johdon, mutta kaksi minuuttia ennen loppua Aino Kröger laukoi KuPSin naiset historian ensimmäiseen voittoon hyvätasoisessa ottelussa lukemin 4–3 (1–1).

JyPK teki kaikki maalinsa erikoistilanteista. Ensimmäisen puski Marika Ritvasen antamasta kulmasta Henna Honkanen ja toisen Lavdije Begolli. Honkanen tasoitti reilun tunnin pelin jälkeen ottelun 3–3:een karkaamalla läpi Jasmin Miettisen omalta alueelta antamasta vapaapotkusta.

Krögerin ohella JyPK:n turmioksi koitui kahdella edellisellä kaudella jyväskyläläisille 39 maalia paukutellut Gentjana Rochi, joka teki KuPSin 1–1-tasoituksen ja antoi syötöt Marina Kiskosen 3–1- sekä Krögerin 4–3-maaleihin.

– Uskoin kahden maalin tappioasemassakin siihen, että nousemme vielä. Niin nousimmekin, mutta tällä kertaa se ei riittänyt. KuPS oli nyt organisoidumpi kuin aiemmissa kohtaamisissamme, JyPK:n kapteeni Jasmin Miettinen sanoi.

Jyväskyläläisten valmentaja Mikko Manninen oli tappion jälkeen pettynyt.

– Ilosta ei penkillä tarvinnut tänään pomppia, vaikka kolme maalia teimmekin. Pelimme oli kaukana siitä, mihin pystymme parhaimmillamme. Varsinkin pallollisesti.

– KuPS oli hyvä, mutta emme pystyneet hyödyntämään sen heikkouksia. Ehkä sarja-avauskin vaikutti, Manninen pohti.

JyPK:n parhaat olivat kaksi maalia tehnyt Henna Honkanen, joka alussa väläytteli hyvää yhteispeliä Lavdije Begollin kanssa. Kerran pallon tolppaan laukonut Kia Voutilainen oli myös vaarallinen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .