JyVon Eetu Lahti yllätti ja otti kultaa ja hopeaa SM-voimisteluissa

Eetu Lahti oli Jyväskylän Voimistelijoiden tähti telinevoimistelun SM-kisoissa Tampereella. 27-vuotias Lahti otti telinefinaaleissa permannolla mestaruuden ja hopeaa hypyssä. Permannolla Lahti keräsi pisteet 13.900 ja kukisti kakkoseksi jääneen VSH:n Kasper Holopaisen 34 sadasosapisteellä.

– Lahden esitys oli iloinen yllätys. Näin komeaa esitystä ei osattu odottaa, JyVon valmentaja Mika Holopainen myhäili.

Aikaisemmin Lahden palkintokaapista löytyy aikuisten SM-tasolta kaksi hopeaa ja kolme pronssia.

Tampereella palasi kilpailuihin myös JyVon 40-vuotias Jarkko Harju. Valmentajan roolissa toimiva Harju innostui kisailemaan itsekin ja nappasi nojapuilta nelos- ja rekiltä vitossijan. JyVon miehistä Eerik Isojoki oli permannolla neljäs ja Pavel Titov hevosella samalla sijalla. Pyry Lappalainen oli hypyssä kuudes ja renkailla kahdeksas.

JyVon kirkkain tähti Heikki Saarenketo ei onnistunut Tampereella kuin karsintakisoissa. Telinefinaaleissa mies epäonnistui permannon viimeisessä voltissa ja hypyissä toisessa yrityksessä. Hän joutui tyytymään sijoihin viisi (hyppy) ja kahdeksan (permanto).

Permantospesialisti Sakari Vekki toipuu nielurisaleikkauksesta eikä ollut Tampereella mukana.

Jyväskylässä opiskeleva ja Tampereen Voimistelijoita edustava Annika Urvikko oli hypyn mestari ja pronssinainen nojapuilla sekä puomilla.

Juttua muokattu kello 18.02: Eetu Lahti on 27-vuotias, ei 25-vuotias. Hänen palkintokaapistaan löytyy aikuisten SM-tasolta kaksi hopeaa ja kolme pronssia, ei ainoastaan kaksi pronssia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .