JyWe:n Aleksi Kantonen loikkasi 1B-divarista Koripalloliigaan – "Jos en nyt lähde, ei toista tilaisuutta enää tule"

Suomalaisessa koripalloilussa nähdään harvoin tilannetta, jossa ei-juniori-ikäinen pelaaja siirtyy elämänsä ensimmäistä kertaa pääsarjatasolle, pelattuaan aiemmat pari vuotta maan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Aleksi Kantonen on kuitenkin tuon säännön vahvistava poikkeus. Kaksi edellistä vuotta Jyväskylän Weikossa miesten 1B-divisioonaa pelannut Kantonen allekirjoitti nimittäin vastikään vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Korisliigaseura BC Nokian kanssa.

Tilanteen poikkeuksellisuudesta kertoo hyvin se, että myös Kantonen itse oli täysin yllättynyt BC Nokian kiinnostuksesta.

– Minulla oli tarkoitus lähteä syksyksi vaihto-opiskelijaksi Portugaliin. Vaihtopaikka ja kaikki olivat jo valmiina, mutta kun Nokian päävalmentaja Ville Tuominen lähestyi minua vapun tienoilla, muuttuivat syksyn suunnitelmat nopeasti, Kantonen kertoo.

– BC Nokia tarjosi minulle mahdollisuuden keskittyä täysipäiväisesti koripalloiluun. Ajattelin että jos en nyt lähde, ei toista tilaisuutta tule varmaan koskaan.

BC Nokian yllättävää kiinnostusta 1B-divarin takamieheen selittänee Kantosen yhteinen historia seuran päävalmentaja Ville Tuomisen kanssa. Kantonen nimittäin pelasi ennen Jyväskylään muuttoaan pari kautta Tuomisen alaisuudessa ToPo:n junioreissa.

– Tuominen tunsi minut entuudestaan pelaajana, ja hän oli kiinnittänyt huomiota hyviin otteisiini JyWe:ssä, kertoo viime kaudella keskimäärin 15,4 pistettä, 5,7 levypalloa ja 5,0 syöttöä ottelua kohden kirjauttanut Kantonen.

– Statsit jo Divari 1B:stä kertovat, että kyseessä on pelimies. Aleksi on pitkä ja erittäin sporttinen pointti, joka erityisesti osaa syöttää palloa, Tuominen avasi Kantosen hankintaa BC Nokian tiedotteessa.

Mahdollisesti oman silauksensa Aleksi Kantosen kohtaamaan kiinnostukseen antoi myös hänen pikkuveljensä Henri. Kantosen veljeksistä nuorimmainen nimittäin voitti keväällä Suomen mestaruuteen Kauhajoen Karhun riveissä, tullen valituksi myös Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi.

– Koko lapsuus ja nuoruus ollaan Henrin kanssa kilpailtu kaikissa mahdollisissa peleissä. Joten onhan se todella makeeta päästä pelaamaan häntä vastaan Korisliigassa.

Helpolla vakituinen pelipaikka ei viime kaudella Korisliigan neljänneksi tulleesta joukkueesta kuitenkaan irtoa.

– Varmasti ensimmäinen liigakausi on haastava, sillä oma pelipaikka pitää ansaita oikein korostetusti. Mutta nyt kun voin treenata sata lasissa ilman koulukiireitä, uskon vakaasti mahdollisuuksiini pärjätä myös liigatasolla, Aleksi Kantonen painottaa.

Aivan kokokaan Jyväskylän yliopistossa tehdyt markkinoinnin opinnot eivät pääse kuitenkaan Nokialla unohtumaan. Pelaamisen ohessa Kantonen pääsee nimittäin hyödyntämään osaamistaan BC Nokian markkinointitehtävissä.

– Ensisijaisesti olen toki seuran pelaaja, mutta nyt minulla on myös hieno mahdollisuus hankkia opintojeni tueksi arvokasta käytännön kokemusta suomalaisesta urheilumarkkinoinnista, "melkein valmis kauppatieteiden kandi" kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .