Jyväskylään hopeaa potkunyrkkeilyn maailmancupissa – Essi Honkonen antoi vakuuttavan näytön syksyn MM-kisoja ajatellen

Jyväskylän Jigotai Kickboxingin (JKB) Essi Honkonen otteli hopeaa potkunyrkkeilyn maailmancupissa Unkarin Budapestissä. Honkonen sijoittui toiseksi K-1 ottelumuodossa alle 56-kiloisten sarjassa. Hän voitti viime viikonloppuna käydyssä turnauksessa kolme ensimmäistä otteluaan ja selviytyi finaaliin, jossa hän hävisi Tsekin Micahela Kerlehoválle hajaäänituomiolla pistein 1–2.

– Hyvä maku jäi turnauksesta. Kolmeen päivään neljä matsia on fyysisesti aika kova suoritus, mutta kaikki matsit menivät tosi hyvin. Pisteen tappio finaalissa jäi tietysti vähän harmittamaan, Honkonen kertoo.

Unkarissa järjestetty maailmancup on MM- ja EM-kisojen jälkeen arvostetuin kehäottelumuotojen potkunyrkkeilyturnaus maailmassa. Tänä vuonna osallistujia oli 39 maasta yli 3 000. Turnauksessa menestyminen on myös yhtenä valintakriteerinä Suomen MM-kisajoukkueeseen. Potkunyrkkeilyn MM-kisat käydään lokakuussa Sarajevossa, Bosnia-Hertsegovinassa.

– Tällä menestyksellä on kyllä aika hyvät saumat päästä sinne ja toivottavasti pääsenkin, Honkonen toivoo.

Alle 56-kiloisissa kisapaikasta taistelee Honkosen lisäksi Tampereen Ju-Jutsukoulua edustava Hanna-Riikka Hartikainen, joka saavutti EM-pronssia viime vuonna. Honkonen on kuitenkin painoluokan hallitseva Suomen mestari.

– Kyllähän tämä on Essiltä todella kova saavutus. Se on saavutus jo sinänsä, että ottelee neljä ottelua viikonlopun aikana. Ja Essi otti vielä kolme voittoa tasokkaista vastustajista, Honkosen valmentaja Marko Saarinen kommentoi.

Hänen mukaansa potkunyrkkeilyssä on tavoitteena saada yleensä vain 6-8 ottelua koko vuoden aikana. Yksi ottelu koostuu kolmesta kahden minuutin erästä.

– Kun K-1-säännöillä otellaan, jolloin potkut jaloille ovat sallittuja, niin siinä sattuu hirveästi loukkaantumisia, Saarinen toteaa.

Honkonen selvisi maailmancup-turnauksesta pelkillä mustelmilla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .