Jyväskyläläiset Otto, 14, ja Aleksi, 15, pääsivät yllättäen beach volleyn EM-kisoihin – "Tämä tuli vähän puskista"

Vasta 14- ja 15-vuotiaat jyväskyläläiset Aleksi Oksanen ja Otto Keinonen on valittu edustamaan Suomea beach volleyn nuorten EM-kisoissa. Pelaajille itselleen arvokisapaikka tuli melko suurena yllätyksenä, sillä he ovat reilusti ali-ikäisiä alle 18-vuotiaiden EM-turnaukseen.Kisapaikka irtosi Lentopalloliiton järjestämässä karsintatapahtumassa toukokuussa.

– Ei sitä odottanut, että pääsee näin nuorempana sinne, sanoo Keinonen.

Valmentaja Sami Oksanen arvelee, että kaksikolle aukesi sauma kisoihin myös siksi, että lentopallon nuorten EM-salikisat ovat heinäkuussa.

– Siellä on kanssa biitsimiehiä, jotka keskittyvät sinne, ja siitä tulikin pojille sitten aika hyvä sauma, hän sanoo.

Yllätysvalinta aiheutti Oksaselle ja Keinoselle ruuhkaisan toukokuun, kun lentopallon salikausi jatkui vielä pitkälle.

Ohjelmaan on kuulunut lentopallon ja beach volleyn harjoituksia, sarjakauden viimeisiä pelejä, suurturnaus Power Cup ja beach volley -tapahtumia.

– Tarkoitus oli pitää vähän taukoakin, mutta tämä EM-kisavalinta tuli vähän puskista. Jatkoimme sitten salista suoraan ja osittain vähän salia keskeytettiinkin, että ehdimme valmistautumaan tähän, kertoo valmentaja Sami Oksanen.

Pojat ovat harjoitelleet beach volleyta läpi talvikauden hallissa kerran viikossa yhdessä Oona Ojalan kanssa. Kesällä harjoituksia kertyy neljästä kuuteen viikossa. Valmistautumista on myös hieman häirinnyt Aleksi Oksasen sairastuminen, jonka takia pojat joutuivat jättämään väliin kaksi kilpailua.

Toukokuussa Oksanen ja Keinonen kävivät kolmen päivän valmistautumisleirillä Helsingissä Kisakallion urheiluopistolla yhdessä kisoihin lähtevän tyttöparin Siiri Ruohosen ja Anniina Muukan kanssa.

Sekä Aleksi Oksanen että Keinonen pelaavat myös lentopalloa JyväsLentiksen riveissä. C-poikien kausi päättyi SM-hopeaan, ja lisäksi pari valittiin lopulta sarjan tähdistökentälliseen.

Salikauden ainoa tappio joukkueelle tuli harmillisesti finaalissa. Beach volleyta pari on pelannut yhdessä viime kesästä lähtien.

Lajivalintaa beach volleyn ja lentopallon välillä ei nuorten tarvitse tehdä vielä vuosiin.

­– Lentopallo ja biitsi kulkevat tosi usein käsi kädessä, varsinkin tässä vaiheessa, selvittää Sami Oksanen.

EM-kisojen lisäksi poikien kesän kohokohtia ovat SM-kotikisat Jyväskylän satamassa.

Pelit EM-kisoissa Itävallan Badenissa alkavat torstaina, ja turnaus jatkuu aina sunnuntaihin saakka.

Vastassa olevista joukkueista tai otteluohjelmasta pojilla ei ole ennakkoon juurikaan tietoa, eikä menestyspaineita ole harteilla.

Tuleva arvokisakokemus on molemmille ensimmäinen laatuaan.

– Ei kai siinä, lähdetään haastamaan. Sen näkee sitten, millaisia porukoita siellä on, sanoo Keinonen.

Nuorten EM-kisojen pääsarjoissa pelaa 32 paria maarankingin mukaan. Kunkin kahdeksan alkulohkon kolme parasta etenee 24 joukkueen kaavioon ja lohkovoittajat suoraan kaavion toiselle kierrokselle.

Ja jos nälkää jää, on nuorilla pelaajilla aikaa osallistua alle 18-vuotiaiden turnaukseenkin vielä kaksi kertaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .