Jyväskylän Irina Matilaiselle aerobicin MM-kultaa

Jyväskylän Irina Matilainen, 27, on voittanut aerobicin Fisaf-liiton maailmanmestaruuden Australiassa. Miesten sarjassa Juuso Väisänen saavutti MM-hopeaa.

- Olen pikkutytöstä asti halunnut voittaa maailmanmestaruuden, mutta en tiennyt silloin missä lajissa aion sen tehdä. Nyt tiedän, Matilainen hehkutti.

Matilainen on aiemmin ollut MM-areenalla parhaimmillaan kolmas vuonna 2009. Nyt tasainen ja varma suoritus toi mestaruuden. MM-hopean vei kisojen isäntämaan Cassie Scully.

Matilaisen kilpailukoreografia oli sähäkkä ja korosti Matilaisen voimaominaisuuksia. Mestariksi hän puursi Leila K:n Electricin tahtiin.

Matilainen on kahden viime vuoden aikana kärsinyt loukkaantumisista. Matilaisen vasemman takareiden lihas repesi helmikuussa 2010 ja se leikattiin toukokuussa. Matilainen ei kilpaillut vuonna 2010.

Pulmitta ei ole sujunut Matilaisen tämäkään vuosi. Vuoteen on mahtunut nilkan nyrjähdys, mykoplasma ja flunssakin.

Matilainen valmistautui MM-kisoihin Jyväskylässä ja Nizhny Novgorodissa Venäjällä. Matilaisen avomies, maalivahti Pekka Tuokkola pelaa KHL-liigaa Torpedo Nizhny Novgorodin joukkueessa ja Matilainen on harjoitellut Nizhny Novgorodissa pari viikkoa kerrallaan.

Matilainen aloitti kilpa-aerobic-uransa vuonna 2000. Aikuisten maajoukkueessa hän on ollut mukana vuodesta 2004 lähtien.

Lajin hallitsevalle Euroopan mestarille ja edellisvuoden MM-kakkoselle Rita Niemelle neljäs sija Australiassa oli pettymys.

- Missasin vaikean hypyn, ja sen jälkeen oli pientä haparointia vielä seuraavassakin vaikeusliikkeessä, koska en saanut heti rytmistä kiinni, Niemi harmitteli.