Jyväskylän Kirillä derbyviikonloppu Ykköspesiksessä

Kiri isännöi tänään sarjassa tasapisteissä olevaa Lievestuoreen Kisaa. Sunnuntaina kohtaavat Jyväskylän Lohi ja Kiri.

Jyväskylän Kiri kohtaa viikonloppuna Ykköspesiksessä molemmat Jyvässeudun kilpakumppaninsa. Tänään, perjantai-iltana, Kiri isännöi Hippoksen stadionilla Lievestuoreen Kisaa. Sunnuntaina päivällä taas Jyväskylän Lohi ja Kiri kohtaavat Koskenharjun kentällä. 

Meneillään on siis todellinen derbyviikko, sillä tiistaina kohtasivat jo Kisa ja Lohi. Lievestuore voitti ottelun jaksoin 2-1. Yhteensä keskisuomalaisjoukkueet kohtaavat kukin toisensa kolme kertaa kauden aikana.

– Samalla tavalla lähdetään kuin muihinkin matseihin. Vain oma tekeminen ratkaisee. Mutta ei joukkueen päälle tarvi näissä peleissä hirveästi ylimääräistä tulta heittää, vaan tekemisen meininki ja lataus syntyvät itsestään, kommentoi Kirin pelinjohtaja Paavo Hämäläinen tunnelmia paikallispelien alla.

– Tiistaina Lohi voitti meiltä ensimmäisen jakson. Siinä saattoi olla jotain ylimääräistä jännitystä. Mutta sitten parannettiin ja iskettiin seitsemän juoksua sekä toisella jaksolla että supervuorossa. Tänään lähdetään kaatamaan toista tuttua vastustajaa, puhelee puolestaan Lievestuoreen Kisan pelinjohtaja Pekka Rajala.

Tämän illan kamppailu on sarjataulukkoon katsahtaen merkittävä. Kiri ja Kisa ovat sarjataulukossa sijoilla seitsemän ja kahdeksan, tasapisteissä. Molemmat joukkueet tavoittelevat paikkaa viiden parhaan joukossa, mikä takaisi paikan pudotuspeleihin ja taisteluun Superpesikseen noususta. Sijalla viisi nyt oleva Muhos on pari pinnaa Kiriä ja Kisaa edellä.

Kiri on hävinnyt pari viimeisintä otteluaan. Kisa taas on pelannut mainiosti ottaen viidestä edellisestä ottelustaan neljä voittoa. Tappio tuli sarjakärki Siilinjärvelle.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Lievestuoreella Kiri voitti niukasti jaksoin 0-1. Molemmat pelinjohtajat korostavat ulkopelin merkitystä perjantai-illan kamppailun alla.

– Ihan hyvin pelasimme Haminaa vastaan viime ottelussa, voittokin oli lähellä. Ulkopelin kautta homma lähtee. Se tiiviiksi ja mahdollisimman vähän tilanteita Lievestuoreelle, niin olemme vahvoilla, Kirin Hämäläinen kertoo.

– Meidän alkukausi oli hakemista. Mutta nyt tosiaan neljä voittoa viidestä. Kyllä se pitkälti on parantuneen ulkopelin ansiota. Ei siihen suurempia poppakonsteja ole tarvittu, Kisan Rajala puolestaan toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.