Jyväskylän Lohi pelaa tänään kesäkuun ainoan ottelunsa – sisäpelissä potentiaalia parempaan, ulkopeli kivijalkana

Nousua takaisin Ykköspesikseen tavoittelevalla Jyväskylän Lohella on sarjaohjelmassa kesäkuussa eriskummallinen tauko.

Jyväskylän Lohen sarjaohjelma pesäpallon suomensarjassa on melko eriskummallinen.

Joukkue pelaa nimittäin tänä iltana kesäkuun ainoan ottelunsa. Seuraava ottelu on vasta heinäkuun alussa eli sarjapeleistä taukoa kertyy peräti kuukauden verran. Heinäkuussa Lohi saakin sitten uurastaa seitsemän ottelua.
– Varkaus luopui sarjasta kauden alla ja heitä vastaan meillä piti olla kaksi ottelua kesäkuussa. Mutta on sarjaohjelma toki muutenkin aika väljä tässä vaiheessa, taustoittaa asiaa Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu.

Kuukauden tauko keskellä kesää pesäpallosarjassa kuulosta oudolle, mutta Jyväskylän Lohen suunnitelmia se ei häiritse.
– Kivahan se olisi pelata enemmän, mutta me emme valita. Käytetään tauko hyödyksi. Nyt on hyvin aikaa tehdä fysiikka- ja juoksutreeniä syksyn pelejä ajatellen, Muilu kertoo.

Vahvistukset Rantanen ja Virolainen onnistuneet

Nousua takaisin Ykköspesikseen tavoitteleva Lohi pelaa suomensarjan itälohkossa. Alkukauden perusteella nousuhaaveille katetta löytyy, sillä jyväskyläläiset ovat voittaneet kaikki pelaamansa viisi ottelua. Tänään pistesaldon kasvattamiseen aukeaa hyvä mahdollisuus, kun Koskenharjulle saapuu vieraaksi sarjan keskikastin Kouvolan Pallonlyöjät. KPL:n ykkösjoukkue pelaa miesten Superpesiksessä.
– KPL on tyypillinen suomensarjan joukkue. Paljon A- ja B-junioreita ja muutama kokeneempi kaveri. Taitava ja nopea joukkue, mutta ulkopelissä lienevät heidän heikkoudet, ennakoi Muilu illan vastustajaa.


Vaikka Lohi on alkukaudesta ollut voitokas, on suuri osa sen pelaamista otteluista ja jaksoista ollut tasaista vääntöä. Jyväskyläläiset ovatkin kääntäneet pelit edukseen pitkälti tiukan ulkopelin ansiosta. Lohi on päästänyt pelaamissaan otteluissa vain 13 juoksua, mikä on itälohkossa toistaiseksi selvästi vähiten.
– Ulkopeli on meidän kivijalka. Ei olla annettu tilanteita paljoa vastustajille. Uusi lukkarimme, Rantasen Heikki, on ollut mainio, Muilu iloitsee.

Sisäpelissä vahva on ollut etenkin jokeri Kalle Virolainen, joka on alkukaudesta lyönyt yhteensä 11 juoksua. Virolainen edustaa Lohessa kokemusta, sillä hänellä on takanaan yli 200 Superpesis-ottelua Jyväskylän Kirin paidassa. Useimmin kotipesään on kirmannut - kahdeksan tuotua juoksua - Jyväskylän Lohen paidassa jo kaudesta 2011 lähtien pelannut Henri Ikonen.
– Kotiutusvoimaa meillä on paljon. Roolitus voisi olla toisinkin, mutta Kalle on tällä hetkellä ykköskotiuttaja. Hän on ollut hyvä, kuten oletettavaa olikin, Muilu tuumii.
– Sisäpelissä meillä on kumminkin potentiaalia parempaan. Tänään kokeillaan hieman uutta systeemiä, jotta saataisiin sisäpeliä aukeamaan, Muilu paljastaa.

Pesäpallon suomensarjaa Jyväskylässä Koskenharjun kentällä: Jyväskylän Lohi – Kouvolan Pallonlyöjät keskiviikkona 6.6. klo 18:00.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .