Jyväskylän Lohi tekee paluun – Koskenharjulla pelataan ensi kesänä

Jyväskylän Lohi tekee ensi kesänä paluun Koskenharjun maineikkaalle pesäpallokentälle. Viime kauden Lohi oli monen pesäpallon ystävän harmiksi telakalla, mutta rakensi kaikessa hiljaisuudessa uutta organisaatiota. Nyt alkavat asiat olla taas kunnossa.

– Me saamme kilpailukykyisen joukkueen, jonka runko muodostuu Jyväskylässä opiskelevista pesäpalloilijoista, johtokunnan jäsen ja uuden tulemisen moottorimies Heikki Mehtonen kertoo.

– Käynnistämme samalla juniori- ja kasvatustyön täysin uudella volyymilla. Tarkoitus on, että edustusjoukkue koostuu tulevaisuudessa oman junnutyön hedelmistä.

Pelinjohtajan laikkaan tarttuu Jussi Muilu, joka oli viime kauden alussa Kirin superpesismiehistön kakkospelinjohtaja. Adjutantikseen Muilu saa Antti-Jussi Hirvosen.

Yksi pähkinä Lohella on vielä purtavana. Seura käy parhaillaan Pesäpalloliiton kanssa neuvotteluja siitä, mikä on joukkueen ensi kesän sarjataso.

– Olemme jättäneet liittoon hakemuksen, että saisimme paikan suomensarjasta, mieluiten itälohkosta. Uskon, että hakemukseen suhtaudutaan myönteisesti, Mehtonen totesi.

Itälohkossa pelaavat ensi kesänä varmuudella Jyväskylän Valo ja Jyväskylän Kirin kakkosjoukkue, joka niin ikään piti Koskenharjua kotikenttänään. Lievestuoreen Kisa nousi syksyllä ykköspesikseen.

Jyväskylän Lohen uusi tuleminen toteutuu nimenomaan tällä nimellä. Lohi-Pesis on siirretty historian aikakirjoihin. Lohen puheenjohtajana toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulun liiketoimintajohtaja ja entinen pääsarjatason lentopalloilija Pekka Jääskö.