Kärkijoukkueiden kohtaamisessa paljon räpylävirheitä: Kirittäret keskittyy nyt varmistamaan runkosarjan kolmostilaa, kertoo Viljanen

Pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljasen 500. juhlaottelu sai Kirittärien kannalta karvaan päätöksen, kun Porin Pesäkarhut rynni toisen jakson lopulla 0–1-voittoon Hippoksella. Sarjakakkosen Porin ja kolmantena majailevan Kirittärien kohtaamisesta ei tapahtumia puuttunut. Kärkikastin joukkueiden kohtaamiseksi ottelussa nähtiin yllättävänkin paljon räpylävirheitä. Kummankin joukkueen otteissa näkyi hermostuneisuus.

– Ärsyttää, että se meidän virheisiin kaatui tämä peli aika pitkälti. Takatilanne ei kestänyt, mikä on yleensä ollut vahvuutemme, sanoi Kirittärien kapteeni Emma Körkkö.

Voitto oli jo toisella jaksolla Kirittärien käsissä, mutta kolmannen vuoroparin aloittavalla Pori onnistui nousemaan rinnalle ja ohi. Jaksovoiton sinetöi Porin Emilia Linnan kakkosrajapuhkaisu.

– Jos meinataan mestaruuksista pelata, niin hyvät lyönnit pitää saada pois tuollaisessa tilanteessa, sanoi pelinjohtaja Viljanen.

Viljasen mukaan runkosarjan kaksi ensimmäistä sijaa karkasivat Kirittäriltä tappion myötä.

– Keskitymme nyt siihen, että otamme kolmospaikan runkosarjasta ja olemme kovassa kunnossa syksyllä.

Kirittärien kokoonpanosta puuttui Itä–Länsi-pelaaja Eeva Mäki-Maukola, joka oli lievästi loukkaantunut. Viljanen ei aio ottaa jatkopeleissä riskejä loukkaantuneiden peluuttamisella, vaan aikoo antaa toipumista kaipaavien toipua.

Ykkösenä olevalla Lapuan Virkiällä on nyt 44 pistettä, Porilla 41 ja Kirittärillä 35.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.