Kärpät porskutteli läpiajoilla finaaliin – HIFK taipui taas pronssipeliin

Kärpät löi HIFK:n jääkiekkoliigan välieräpelissä 3–0 ja eteni loppuotteluun voitoin 4–2. Oululaiset kaappasivat finaalipaikan toisen erän onnistumisillaan, sillä sekä Ville Leskinen että Rasmus Kupari pyrähtivät jaksolla tuloksellisiin läpiajoihin.

Kärppien ankkurina toimi täysmuuraukseen yltänyt maalivahti Veini Vehviläinen.

–  Veiniltä huikea nollapeli. Leskiseltä käsittämätön yksilösuoritus ensimmäiseen maaliin, loppu oli taistelua, Kärppien valmentaja Mikko Manner listasi voittoreseptiä.

Kärppien kultakypärä Leskinen, jolla on nyt koossa kymmenestä ottelusta tehosaldo 5+6, rokotti kotijoukkuetta ensimmäisen erätauon jälkeisestä uinahduksesta.

Leskinen viiletti vapaapurjehduksellaan lähelle maalivahti Antti Engreniä ja vippasi kiekon rysään rystyltä ajassa 20.40.

Kärpät karkasi kahden maalin päähän, kun Kupari pyyhälsi sooloonsa HIFK:n Erik Thorell kannoillaan. Kupari toteutti Leskisen esimerkistä kaavaa tuikkaamalla kiekon Engrenin taakse lähietäisyydeltä rystynostolla. Osuma oli Kuparille ensimmäinen pudotuspeleissä.

–  Kärpät oli tosi paljon tehokkaampi maalinteossa, HIFK:n kapteeni Lennart Petrell huokaisi.

HIFK taas pronssipeliin

HIFK tarjosi runkosarjan ykköselle ja hallitsevalle mestarille Kärpille tiukan vastuksen taklauksia viljasti viljellen. Viisi ensimmäistä kamppailua tahkottiin kotivoittokaavalla, mutta nyt sen murruttua jyvät viimein erottuivat akanoista.

HIFK kohensi peliään monella osa-alueella pudotuspeleissä, niin Pelicansia kuin Kärppiäkin vastaan runkosarjaan nähden. Mutta sen eheys ei kantanut riittävästi hitusen taitavampaa joukkuetta vastaan.

–  Tänään Kärpät oli parhaimmillaan mitä tässä sarjassa ovat olleet. Johtoasemaan päästyään pelasivat tosi kypsästi, HIFK:n valmentaja Jarno Pikkarainen summasi.

Maanantaisessa ratkaisumittelössä vaakunapaidat hallitsivat ajoittain kiekollisina, mutta eivät pystyneet punnertamaan parhaisiin viimeistelypaikkoihin. Yksi loistopaikka per jakso ei riitä, etenkään kun vastustajan vahti on liigan eliittiä ja vireessä.

HIFK pelaa pian kolmannen kerran peräkkäin pronssipelissä. Viime keväänä se ylsi pronssille, nyt sillä on sauma uusia samainen mitalisija kilvoittelijanaan Tappara.

Petrelliltä kysyttiin pettymyksen määrää.

–  Iso, iso, HIFK:n kapteeni vastasi kuin mantraa hokien.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.