Kaatumiset pilasivat Piiroisen lumikourufinaalin – "Muut jantterit laskevat hitosti paremmin kuin minä"

Kaikki kolme Piiroisen finaalilaskua päättyivät kaatumiseen.

Suomalaislumilautailija Peetu Piiroinen jäi kauas kärjestä talviolympialaisissa miesten lumikourun eli halfpipen finaalissa.

Kaikki kolme Piiroisen finaalilaskua päättyivät kaatumiseen. Kolmannella ja viimeisellä laskullaan Piiroinen teki finaalin parhaat pisteensä, 13.50. Hän sijoittuu finaalissa viimeiselle sijalle eli sijalle 12.

– Lähdin yrittämään vähän parempaa rania kuin karsinnassa. Ei se oikein onnistunut – kolme kertaa sieltä tultiin naamalteen tai perseelteen alas, Piiroinen summasi.

– Se on sanottava, että vaikka olisin onnistunut ranissani, se ei olisi riittänyt millään viiden joukkoon. Kyllä nuo muut jantterit laskevat hitosti paremmin kuin minä, hän jatkoi.

Kommenteista kertoo Suomen olympiajoukkue Twitter-tilillään.

Kaikkiaan Piiroinen osallistuu Pyeongchangissa kolmeen lajiin, halfpipen lisäksi slopestyleen ja big airiin. Slopestylessa tie katkesi jo karsintoihin.

Piiroinen on Vancouverin vuoden 2010 olympiakisojen lumikourun hopeamitalisti.  

Shaun vei kolmannen kerran olympiakultaa

Olympiakultaa vei Yhdysvaltain Shaun White. Hän laski 97.75 pistettä. Hopealle nousi Japanin Ayumu Hirano 95.25 pisteellä ja pronssille Australian Scotty James pisteillä 92.00.

31-vuotias White oli jo ennen keskiviikkoista kultaansa kaksinkertainen halfpipen olympiavoittaja. Hän vei olympiakultaa myös vuosina 2006 ja 2010.

Uusimman mitalinsa myötä White toi Yhdysvalloille sen historian sadannen kultamitalin talviolympialaisissa, kertoo uutistoimisto AFP.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.