KalPa kesti HIFK:n kirin – Bluesin voittoputki jatkui

HIFK virkosi vasta kolmannessa erässä ja 0–3-tappiolla taistelemaan jääkiekkoliigan sarjapisteistä KalPan vieraana.

KalPa avasi kärkipään kohtaamisen räväkästi. Tomas Kubalik jallitti useampia HIFK-miehiä ja syötti Janne Keräsen avausmaalin, kun ottelu oli vanhennut 27 sekuntia.

Lisää seurasi vajaat neljä minuuttia myöhemmin. Jukka Voutilainen viimeisteli ylivoimalla KalPan 2–0-osuman Jaakko Rissasen esityöstä.

KalPa tuli virkeänä myös kolmanteen erään. Janne Keränen iski 3–0 ajassa 40.22.

HIFK kavensi Matt Generousin ja Teemu Ramstedtin osumilla, mutta KalPa voitti 3–2 ja nousi pisteen päähän kolmatta sijaa miehittävästä HIFK:sta.

– Ei me sitä sarjataulukkoa tuijoteta, se olisi vihoviimeinen virhe. Nyt vaan taotaan menemään, sanoi KalPan valmentaja Pekka Virta Nelonen Pro -kanavan haastattelussa.

TPS hävisi taas

Sarjakärki Kärpät väänsi tasaisesti ja runsasmaalisesti Lukkoa vastaan. Kolmanteen erään kertyi seitsemän osumaa, ja peli venyi jatkoajalle tilanteessa 5–5.

Lukko-puolustaja Jesse Virtasen kampitusjäähy jatkoajalla antoi avaimet Kärpille, joka voitti 6–5 Arto Laatikaisen osumalla.

Blues päihitti Ässät 3–1 ja porskuttaa seitsemän pelin voittoputkessa. Siim Liivik pisti isännät edelle Miro Aaltosen nappisyötöstä ylivoimalla avauserän puolitiessä.

Juha Kiilholma toi patapaidat tasoihin toisen erän alussa, mutta Blues karkasi voittoon Kim Hirschovitsin ja Jussi Makkosen maaleilla.

Hännänhuippu TPS koki 13. perättäisen tappionsa. TPS johti SaiPaa vastaan pitkään Marko Virtalan rangaistuslaukauksella, mutta hävisi 2–3.

SaiPa pinkaisi 3–1-johtoon Dave Spinan ja Brian Salcidon osumilla kolmannen erän viiden viime minuutin aikana.

Tappara jatkoi Vaasan Sportin perättäisten tappioiden jatkumon viiden ottelun mittaiseksi. Jukka Peltola viimeisteli kaksi maalia toisessa erässä, kun Tappara voitti 5–2.

Pelicans marssi 3–0-voittoon HPK:sta. Teddy Da Costa viimeisteli kaksi maalia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.