Kanadan-kaataja Utunen lentokentän hulinassa: "Nyt huomaa, kuinka iso asia mestaruus on"

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue kotiutui myöhään maanantai-iltana kultajuhliin päättyneistä MM-kilpailuista Kanadasta. Helsinki-Vantaan lentokentällä vastassa oli suuri joukko muun muussa pelaajien lähipiiriä ja kannattajia.

–  Nyt huomaa, kuinka iso asia mestaruus on, puolustaja Toni Utunen tuumi puoli minuuttia sen jälkeen, kun tuloaulan ovet aukesivat ja hän näki ihmismeren.

Suomi kukisti varhain sunnuntaiaamuna pelatussa loppuottelussa Yhdysvallat maalein 3–2.

–  Seurasin vähän sosiaalista mediaa heti loppuottelun jälkeen, ja kyllä siitäkin alkoi mestaruuden merkitys hahmottua, Utunen jatkoi.

Luottopakki Utunen oli jo viime keväänä saavuttamassa alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta. Vajaa vuosi myöhemmin mestaruus irtosi vanhemmassa ikäluokassa.

–  Valmennusryhmällä oli nytkin tosi hyvä fiilis, ja joukkueen henki oli hyvä, Utunen vertaili.

Tapparaa seurajoukkuetasolla edustava puolustaja ei kerää pelitavallaan otsikoita, mutta nousi julkisuuteen Kanadaa vastaan pelatun ottelun ratkaisijana. Hän ratkaisi "kuolemanotteluna" pidetyn puolivälierän jatkoajalla. Maali oli hänelle kauden ensimmäinen.

–  Toivotaan, ettei jäänyt viimeiseksi. Kevätkauden henkilökohtaisena tavoitteena on roolin kasvattaminen Liigassa, Utunen jutteli.

Kauden toinen mestaruus maistuisi varmasti kauden päätteeksi Tapparassa.

–  Otan huomenna (tiistaina) yhteyttä seuraan, ja jutellaan, milloin palaan vahvuuteen, Utunen pohdiskeli.

Saapuivat illalla Suomeen

Rauhallinen maanantai-ilta Helsinki-Vantaan lentoasemalla vaihtui väenpaljoudeksi ja hälinäksi, kun MM-kultaa viikonloppuna saavuttaneen Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen pelaajia odotettiin lentokentän 2B-tuloaulassa.

Jatkolento Lontoosta Helsinkiin saapui hieman iltayhdeksän jälkeen. Nuoria kultaleijonia oli vastassa runsaasti pelaajien läheisiä, faneja ja tiedotusvälineiden edustajia.

–  Hieno fiilis mestaruudesta. Joukkue pelasi nousujohteisen turnauksen. Reissu on ollut pitkä leirityksineen. Anton on ollut matkalla kolme ja puoli viikkoa, Suomen hyökkääjä Anton Lundellin isä Jan Lundell tuumi pelaajien lähipiirille rajatussa tilassa.

Jan Lundell pelasi maalivahtina pitkän uran muun muassa kotoisessa SM-liigassa. Alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuihin hän ei päässyt, mutta poika Anton hääri tärkeässä roolissa joukkueen hyökkäyksessä.

HIFK-hyökkääjä Lundell oli Suomen kultajoukkueen nuorin pelaaja. Antonia olivat lentokentällä vastaan ottamassa isä-Janin lisäksi äiti Maria, pikkuveli Kasper ja isoisä Tor.

Suomi kukisti varhain sunnuntaiaamuna Kanadan Vancouverissa pelatussa loppuottelussa Yhdysvallat maalein 3–2 ja varmisti Suomelle viidennen alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

–  Mestaruuden varmistuttua laitoimme viestin Antonille. Hän vastasi, että jutellaan myöhemmin, Jan Lundell sanoi.

–  Turnauksen aikana viestittelimme oikeastaan päivittäin. Kotona pidetään sitten jossain vaiheessa kultamitalikahvit. Joulua vietimme yhdessä jo etuajassa ennen kuin Anton lähti MM-leirille, Jan kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Nuoret Leijonat jäivät ilman kansanjuhlaa – "Ehkä kesällä jokin yhteisjuhla"

Kaapo Kakon nimi on nyt kaikkien huulilla – Juhani Tamminen vertaa MM-kultasankaria Wayne Gretzkyyn