Karhu ja BC Nokia voiton päähän Korisliigan välieristä

Karhu ja BC Nokia johtavat kolmesta voitosta ratkeavia ottelusarjoja 2–0.

Kauhajoen Karhu ja BC Nokia etenivät miesten Korisliigassa voiton päähän välieristä otettuaan puolivälierien vieraspeleissään toiset voitot.

Karhu voitti Tampereella Pyrinnön 100–88 (49–42) ja BC Nokia Joensuussa Katajan 103–82 (40–26).

Karhu ja BC Nokia johtavat kolmesta voitosta ratkeavia ottelusarjoja 2–0.

Salon Vilpas sen sijaan tasoitti KTP:tä vastaan puolivälierät 1–1:een. Vilpas kuittasi yllättävän kotitappionsa haettuaan nyt Kotkasta selvän 95–64 (52–26) -voiton.

Karhu-kapteenilla käsi kuumana

Karhu johti Tampereella käytännössä koko pelin, mutta Pyrintö nousi kolmannen jakson lopulla vain pisteen päähän. Tässä vaiheessa käynnistyi Karhun kapteenin Bojan Sarcevicin kolmoskimara ja eroa olikin yhtäkkiä taas 18 pistettä.

– Tämä oli vaiherikas peli, jossa etenkin Bojan pääsi ihan huimaan lentoon, ihasteli Karhun valmentaja Jussi Laakso.

Sarcevic heitti kahdeksan kolmosta ja kaikkiaan 30 pistettä. Stephen Maxwell säesti 21 pisteellä. Pyrinnöstä Juanya Green teki 22 ja Brian Asbury 15 pistettä.

Myös Joensuussa peli eteni vierasjohdossa, kun BC Nokia nykäisi heti alkuun 15–2 -kirin. Tuon jälkeen Kataja ei päässyt missään vaiheessa kunnolla voittotaistoon.

Vieraiden tehoparin muodostivat Leyton Hammonds 32:lla ja Dragan Labovic 16 pisteellä. Katajasta Alex Murphy ja Eric Garcia päätyivät 17 pisteeseen.

Myös Kotkassa Vilpas teki nopeasti pelin selväksi voitettuaan ensimmäisen neljänneksen 30–7. Tylyn jakson jälkeen KTP:ltä ei löytynyt enää kirivaihdetta.

Vilppaan korinteosta vastasivat Aaron Jones 23 pisteellä sekä 13 pisteen trio Javontae Hawkins, Jaylon Brown, Juho Nenonen. KTP:stä James Sinclair teki 19 ja Mandell Thomas 11 pistettä.