Karhubasket tilasi Seagullsin vastustajaksi pudotuspeleihin

Kauhajoen Karhubasket varmisti miesten Korisliigassa ensimmäiseksi pudotuspeliparikseen Helsinki Seagullsin, kun se voitti kotipelissään helsinkiläiset 83–65.

Seagulls olisi voitolla vielä tavoitellut runkosarjan kuudetta sijaa, mutta tappio jättää sen seitsemänneksi, jolloin ensi perjantaina alkavissa pudotuspeleissä vastaan tulee kakkoseksi sijoittuva Karhubasket.

Vain yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella matkassa ollut Seagulls johti vielä kolmannen jakson, mutta Karhubasket käänsi voiton viemällä viimeisen jakson 24–6.

–  Pidimme hyvää rytmiä yllä, vaikka meilläkin peluutus oli nyt vähän erilaista. Toivottavasti yksikään joukkue ei joudu pudotuspeleihin minkään pöpön kourissa, totesi Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso viitaten viime pelien vajaalukuisiin kokoonpanoihin.

Cameron Jones heitti Karhubasketille 20 pistettä ja Rene Rougeau 16. Seagullsista Timo Heinonen ja Wayne Blackshear päätyivät 19 pisteeseen.

Kataja taistelee nelossijasta

Joensuun Kataja tarrasi otteen runkosarjan nelossijasta, kun se haki Kaarinan Ura Basketista vierasvoiton 112–87.

Katajalla on nyt yksi voitto enemmän kuin KTP-Basketilla, joka kärsi Nokialla tappion BC Nokialle lukemin 89–101.

Runkosarjan viimeisissä peleissä KTP-Basket kohtaa kotonaan Korihait ja Kataja Karhubasketin. Tasapistetilanteessa kotkalaiset nousevat Katajan edelle. Katajaja KTP-Basket kohtaavat joka tapauksessa toisensa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Katajan tehomiehinä kunnostautuivat Turussa Kevin Bracy-Davis 33:lla ja Adrian Diaz 25 pisteellä. Stephen Croone heitti Ura Basketille 18 ja Jesse Perry 17 pistettä.

Nokialla kotijoukkueen tehokkaimpia olivat Sean O'Mara 23:lla ja Aapeli Alanen 18 pisteellä. KTP:stä Kevin Langford teki 19 ja Juho Lehtoranta kuudella kolmosella 18 pistettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.