Kauhajoki otti toisen voittonsa Korisliigan finaaleissa ja siirtyi kuskin paikalle

Kauhajoen Karhu voitti Kouvolan Kouvot miesten Korisliigan kolmannessa loppuottelussa 85–78 (45–37) keskiviikkona.

Otteluun lähdettiin tasatilanteessa 1–1. Viime ottelussa kotivoiton napannut Kouvot joutui tällä kertaa taipumaan, kun Kauhajoki vei ottelun ja siirtyi ottelusarjassa 2–1-johtoon.

–  Olimme alussa liian hyviä hyökkäyspäässä. Luulimme sitten, että voitamme tämän hyökkäämällä. Sen jälkeen tuli yksinkertaisia puolustusvirheitä, ja Kauhajoki sai otteen pelistä, kiteytti Kouvot-luotsi Jyri Lehtonen.

Kolmannen loppuottelun yksi avaintekijöistä oli se, että Karhu onnistui pimentämään Jeremy Morganin kokonaan sekä korin alla viihtyvän Thomas Gipsonin osittain. Se riitti voittoon.

–  Nostimme puolustusta ja vaihdoimme Gipsonin päällystakkia. Siitä työstä iso kiitos (Christopher) McKnightille. Häntä (Gipsonia) vastaan ei ole helppo painia, sanoi Kauhajoen päävalmentaja Jussi Laakso.

Kauhajoen vauhti oli liikaa Kouvoille

Kouvot sai otteluun erinomaisen alun, kun se esitti vahvaa peliä molemmissa päissä kenttää. Sentteri Gipson piti huolen pisteiden tekemisestä, kun 120-kiloinen jätti pussitti ensimmäisessä erässä 11 pistettä.

Kauhajoen kone käynnistyi kuitenkin toisella neljänneksellä: viime ottelussakin loistanut Cameron Jones johdatti kotijoukkueen 27–13-erävoittoon, ja Karhu pääsi tauolle kahdeksan pisteen johdossa.

Kouvot ei enää pystynyt vastaamaan Kauhajoen vauhtiin, ja viimeiselle neljännekselle lähdettiin kotijoukkueen 13 pisteen johtoasemassa. Vieraat tekivät viimeisellä 10-minuuttisella kelpo nousua, mutta kurottavaa oli liikaa.

–  Olemme molemmissa Kauhajoen-otteluissa taistelleet voitosta viimeisten minuuttien aikana, ja se on aika hyvin, Lehtonen loi uskoa tulevaan.

Kauhajoki on voittanut 19 viime kotiotteluaan.

Ottelun tehokkainta peliä esitti isäntien Jones (27 pistettä/7 levypalloa). Kouvojen tehokkain oli Gipson (23/4).

Finaalisarjan neljäs ottelu pelataan perjantaina Kouvolassa. Suomen mestaruus irtoaa neljällä voitolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.